Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Otvoren 14. Sajam zdravlja u Vinkovcima

  • 23. travnja 2010.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Otvoren 14. Sajam zdravlja u Vinkovcima (1).jpg Otvoren 14. Sajam zdravlja u Vinkovcima (1).jpg
Otvoren 14. Sajam zdravlja u Vinkovcima (1).jpg
fullscreen Otvoren 14. Sajam zdravlja u Vinkovcima (2).jpg Otvoren 14. Sajam zdravlja u Vinkovcima (2).jpg
Otvoren 14. Sajam zdravlja u Vinkovcima (2).jpg

Vinkovci – U organizaciji Grada Vinkovaca, Vukovarsko-srijemske županije, Škole narodnog zdravlja “Andrija Štampar”Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatske mreže zdravih gradova, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, započeo je danas u Vinkovcima 14. Sajam zdravlja.

Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić, a nazočnim sudionicima, izlagačima, posjetiteljima i gostima obratio se i župan Božo Galić: „Jačanjem gospodarskih prilika preko mreže zdravih gradova, te stvaranje uvjeta za egzistenciju i zdravi život glavni su cilj ovakvih i sličnih sajmova“ napomenuo je župan Galić prilikom otvaranja Sajma, te je dodao „Lokalna zajednica može i mora mnogo učiniti na poboljšanju zdravlja građana, te  svojim uključivanjem na ovom Sajmu dati zajednički doprinos u razmišljanju na koji način može svojim aktivnostima potaknuti  zadovoljstvo građana i njihovim načinom života za njihovo bolje zdravlje.

Sajam se održava se u Sportsko-rekreacijskom centru "Lenije", Teniskom klubu Vinkovci i u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta, a ima izložbeni i edukativni/simpozijski dio. Na edukativnom dijelu 14. Sajma zdravlja posebna pozornost bit će usmjerena na: treću životnu dob, volonterstvo, zdravlje žene i obitelj.

Cilj Sajma zdravlja je povezati zdravstveni i nezdravstveni sektor kroz rad jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, sve struke i sve osobe koje neposredno rade na očuvanju i unapređenju zdravlja i kvalitete života.

Više od 140 izlagača i 600 sudionika sudjelovat će na 14. sajmu zdravlja, a osim izložbe, održati će se 97 predavanja, dva foruma, 26 radionica, 9 stručnih skupova te mnoge sportske, humanitarne i zabavne priredbe kojima se želi skrenuti pozornost na očuvanje i poboljšanje zdravlja.

Najvažniji događaji na ovogodišnjemu sajmu zdravlja su tradicionalni Forum zdravih gradova i županija, nadalje, važni i stručni skupovi o volontiranju, oralnom zdravlju djece, obitelji i zdravlju žene, depresiji i suicidnom ponašanju djece i mladeži te turizmu i arheološkim parkovima, skup "Bosut - rijeka koja spaja", stručno predavanje: „Energetska učinkovitost u zgradarstvu“,  3. dječje i filmsko videostvaralaštvo u funkciji javnog zdravstva te Forum invalida: mladi s invaliditetom u lokalnoj zajednici.

Ispis
Vrh