Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića u Vukovaru obilježila 60 godina rada

  • 17. lipnja 2021.
  • Obrazovanje

U školskom dvorištu Osnovne škole Dragutina Tadijanovića u Vukovaru, danas je održana svečana priredba povodom obilježavanja 60 godina rada škole, koju su učenici i zaposlenici obilježili svečanom priredbom. Nastupali su učenici od drugog do osmoga razreda koji su recitirali, pjevali i svirali razne instrumente, te su pokazali ne samo svoj talent, već i ljubav prema školi, svojem drugom domu.

U Ime župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića, priredbi je nazočio zamjenik župana Franjo Orešković te se obratio prigodnim riječima i ujedno čestitao veliku obljetnicu svim nastavnicima, profesorima i učenicima škole sa željom da nastave postizati uspjehe u svojem radu.

Tom prigodom ravnateljica navedene osnovne škole Lidija Miletić je izjavila kako je ponosna na  ovaj dan i svečani program koji su upriličili u prigodi 60-tog rođendana škole. Navela je kako su nastupili državni prvaci, druge i treće nagrade na državnim natjecanjima, prvaci na regionalnim natjecanjima i na raznim međunarodnim natjecanjima, s područja lijepog govora, odnosno LIDRANA, zatim s područja likovne kulture te glazbe i plesa. Istaknula je kako je i ove godine škola nagradila najbolje učenike iz svih razreda te su dodijeljene diplome koju smo nazvali „Srce škole“. Tom diplomom žele nagraditi one učenike koji su bili najbolji prijatelji, koji su se istaknuli svojim humanitarnim djelovanjem, uskaču u pomoć prijateljima kada su bolesni, šalju im zadaću te im pomažu pri učenju.

Ime Dragutina Tadijanovića škola nosi od 2005. godine kada je poznati hrvatski književnik prihvatio prijedlog škole i dao svoju suglasnost za preimenovanjem. Uz matičnu školu, u ulici 204. Vukovarske brigade u Vukovaru, škola ima i dvije područne škole i to u Bogdanovcima i prigradskom naselju Lužac.

Ispis
Vrh