Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održano dvodnevno savjetovanje na temu nacionalnog projekta za energetsko korištenje šuma pod nazivom „Biotoplifikacija Hrvatske“

  • 11. studenog 2011.
  • Gospodarstvo, Energetika

Savjetovanje na temu nacionalnog projekta za energetsko korištenje šuma „Biotoplifikacija Hrvatske“ održalo se u Vinkovcima 10. i 11. studenog  2011. godine u županijskoj vijećnici u organizaciji Udruga za razvoj Hrvatske (URH), Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca.

Tijekom dva dana govorilo se o gospodarskim, energetskim i socijalnim potencijalima biotoplifikacije u Hrvatskoj te aktualnom stanju u realizaciji bioenergetskih projekata.

Projekt „Biotoplifikacija Hrvatske“, kao nacionalni projekt koji, umjesto izvoza ogrjevnog drva – energetske sirovine i obnovljivog izvora energije (OIE), zagovara: gradnju bioelektrana-toplana (BE-TO) manjih snaga na drvo (biomasu),  biotoplifikaciju stambenih naselja, sportskih dvorana, hotelsko-rekreacijskih centara, sušara, plastenika, grijanja i hlađenja poslovnih zona i razradu potencijalnih lokacija na bazi tipske dokumentacije.

Sudionike savjetovanja u ime Vukovarsko-srijemske županije i župana Bože Galića  pozdravio je Ivan Bosančić, direktor Eko-sustava d.o.o..

Ispis
Vrh