Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri

  • 15. lipnja 2019.
  • Turizam i kultura, Ured župana
fullscreen Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri (1).jpg Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri (1).jpg
Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri (1).jpg
fullscreen Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri (2).jpg Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri (2).jpg
Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri (2).jpg

U Bogdanovcima su održane tradicionalne 22. Bogdanovačke folklorne večeri, koje su i ove godine okupile njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata. Osim kulturno-umjetničkih društava iz kontinentalnog dijela Hrvatske, kao što su KUD "Zagorci" Beljevina, KUD "Velika Mlaka", KUD "Dukat" Vladislavci, KUD " Đurđenovac " Đurđenovac te KUD "Sloga" Satnica Đakovačka, ove su godine nastupili i gosti iz mjesta Turbe pokraj Travnika (BiH) te članovi KUD-a „Šid“ (Srbija).

Posjetitelje je pozdravio župan Božo Galić i tom prigodom je istaknuo kako je izuzetno ponosan što su članovi KUD-a „Seljačka sloga“ Bogdanovci sačuvali folklornu tradiciju te vrlo uspješno diljem Hrvatske promiču običaje svoga kraja.

Načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun, zahvalio se svima koji su sudjelovali u organizaciji ali i došli pratiti ovu manifestaciju. Poručio je kako će ovogodišnje Večeri biti prenošene uživo preko Youtube platforme, tako da svi ljubitelji izvornog folklora mogu uživati u pjesmama i plesovima. Posjetitelji su, pored zanimljivih folkornih izvedbi, mogli obići i Sajam domaćih rukotvorina, uz degustaciju tradicijskih jela i pića, te uživati u vožnji fijakerom.

Ispis
Vrh