Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana završna konferencija projekta Sva lica knjiga – SLIKA u Nuštru

  • 21. studenog 2019.
  • Ured župana
fullscreen Održana završna konferencija projekta Sva lica knjiga – SLIKA u Nuštru (1).jpg Održana završna konferencija projekta Sva lica knjiga – SLIKA u Nuštru (1).jpg
Održana završna konferencija projekta Sva lica knjiga – SLIKA u Nuštru (1).jpg
fullscreen Održana završna konferencija projekta Sva lica knjiga – SLIKA u Nuštru (2).jpg Održana završna konferencija projekta Sva lica knjiga – SLIKA u Nuštru (2).jpg
Održana završna konferencija projekta Sva lica knjiga – SLIKA u Nuštru (2).jpg

U prepunom Domu kulture u Nuštru održana je završna konferencija projekta Sva lica knjiga – SLIKA, koji je Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije (RA VSŽ), uz nositelja projekta Osnovnu školu Zrinskih Nuštar, uspješno pripremila i provela.

Kao partneri u projekt su uključene i Gimnazija M. A. Reljkovića Vinkovci i Predškolska ustanova Vrtuljak Nuštar. Ukupna vrijednost projekta je 1.466.095,56 kuna, a izvor financiranja je Europski socijalni fond.

Zamjenik župana Josip Dabro nazočio je završnom događaju na kojem su sudjelovala djeca i učenici te su prikazali rezultate izvannastavnih aktivnosti osmišljenih i ostvarenih tijekom dvije godine trajanja projekta. Tom prigodom zamjenik Dabro čestitao je ravnatelju Osnovne škole Zrinskih Nuštar Krunoslavu Šariću i svim sudionicima projekta, kao i nastavnicima i učenicima na odlično pripremljenom programu. Završnici je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje doc.dr.sc. Jadranka Mustapić Karlić.

U sklopu završne konferencije, prisutne je pozdravio i ravnatelj škole Šarić, a voditeljica projekta iz Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Zrinka Lončar, prezentirala je provedene aktivnosti i ostvarene rezultate.

Kroz projekt su se osigurali uvjeti za kvalitetno cjeloživotno učenje jačanjem kompetencija djelatnika OŠ Zrinskih Nuštar, Gimnazije M. A. Reljkovića Vinkovci i Predškolske ustanove Vrtuljak Nuštar. Također, uvele su se nove izvannastavne aktivnosti te osigurala sva potrebna oprema koja je obogatila školske kurikulume sa ciljem razvoja čitalačke i digitalne, a neposredno i drugih oblika, pismenosti kod  učenika škola sudionika. Ideja za projekt je došla od strane škola s obzirom da postojeći obrazovni sustav nedovoljno prati interese djece te je potrebno unijeti novitete koji će doprinijeti stvaranju spoja između onoga što djeca žele i što 'moraju' učiti koristeći dostupne informacije i 'moderne alate' u obrazovne svrhe.

Konkretno, kroz projekt SLIKA provedene su brojne aktivnosti između kojih su izdvojene: opremljene školske prostorije informatičkom opremom u vrijednosti od gotovo 292.500,00 kn, uspostavljena multimedijalna učionica u OŠ Zrinskih Nuštar, opremljene školske knjižnice namještajem u vrijednosti od gotovo 38.000,00 kn i potrebnom literaturom u vrijednosti 100.500,00 kn, opremljen čitalački kutić u PŠ Cerić, provedene 23 različite radionice/edukacije u kojima je sudjelovalo 76 djelatnika institucija sudionica, provedena dva studijska putovanja, izrađeno pet planova i programa izvannastavnih aktivnosti s fokusom unaprjeđenja čitalačke i digitalne pismenosti koji su uvedeni u školske kurikulume, uspostavljeni i ažurirani digitalni repozitoriji u OŠ ZN i GMAR VK, provedene brojne i različite aktivnosti kroz izvannastavne aktivnosti tijekom šk.god. 2018./2019. i 2019./2020. (kreativne radionice, dvije terenske nastave za 130 učenika (Zagreb i Ogulin), snimljene četiri radijske emisije  i TV reportaža u kojima su sudjelovali učenici, šest susreta s gostima predavačima, itd.).

Također, provedene su brojne promotivne aktivnosti u svrhu osiguranja vidljivosti samog projekta. Na veliko zadovoljstvo svih uključenih, projekt je od početka, 30. studenog 2017. godine pa do kraja, 29. studenog 2019. godine, uspješno i kvalitetno proveden.

Ispis
Vrh