Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana uvodna konferencija Projekta „Zajedno u najboljim godinama“

  • 30. lipnja 2021.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Održana uvodna konferencija Projekta „Zajedno u najboljim godinama“ (1).jpg Održana uvodna konferencija Projekta „Zajedno u najboljim godinama“ (1).jpg
Održana uvodna konferencija Projekta „Zajedno u najboljim godinama“ (1).jpg
fullscreen Održana uvodna konferencija Projekta „Zajedno u najboljim godinama“ (2).jpg Održana uvodna konferencija Projekta „Zajedno u najboljim godinama“ (2).jpg
Održana uvodna konferencija Projekta „Zajedno u najboljim godinama“ (2).jpg

U dvorištu Gradskog muzeja Vukovar održana je uvodna konferencija i predstavljanje Projekta „Zajedno u najboljim godinama“ čiji je nositelj Europski dom Vukovar, a partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Vukovar i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar.

Skup je ispred Vukovarsko-srijemske županije pozdravila viša stručna suradnica za socijalnu skrb u Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb Larisa-Katrin Peranović.

Nakon službenog dijela predstavljanja ciljeva projekta i planiranih projektnih aktivnosti upriličena je i prigodna radionica pod nazivom „Komunikacija s osobama treće životne dobi“ koju je zajedno sa ženama zaposlenim u projektu vodila Mirela Alagić.

Projektom će se osigurati svi potrebni preduvjeti za zapošljavanje pripadnica ciljane skupine koje će svojim radom pružati potporu i podršku u kući starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Obrazovanjem i osposobljavanjem žena, pripadnica ciljane skupine, povećat će se njihova zapošljivost, odnosno konkurentnost na tržištu rada. Projekt direktno utječe na poboljšanje kvalitete života i povećanje socijalne uključenosti krajnjih korisnika – osoba treće životne dobi.

Ispis
Vrh