Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana tradicijska izložba „Jesen u Lici“

  • 03. listopada 2021.
  • Turizam i kultura
fullscreen Održana tradicijska izložba „Jesen u Lici“.png Održana tradicijska izložba „Jesen u Lici“.png
Održana tradicijska izložba „Jesen u Lici“.png
vlada.gov.hr i likaclub.eu
fullscreen Održana tradicijska izložba „Jesen u Lici“.jpg Održana tradicijska izložba „Jesen u Lici“.jpg
Održana tradicijska izložba „Jesen u Lici“.jpg
vlada.gov.hr i likaclub.eu

Tradicijska izložba 23. put zaredom „Jesen u Lici“ održana je od 01. do 03. listopada 2021.godine u Gospiću. Na manifestaciji predstavljeni su proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstva, malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode te na taj način čuvaju tradiciju kraja iz kojeg dolaze. Na posebno prilagođenim štandovima na Trgu Stjepana Radića svoje proizvode izložilo je više od 200 izlagača iz Like, cijele Hrvatske i država okruženja.

Osim premijera Andreja Plenkovića na svečanom otvorenju bio je izaslanik generalnog pokrovitelja predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić, ministri Oleg Butković, Marija Vučković i Nikolina Brnjac, hrvatska predstavnica u EU Sunčana Glavak, nekolicina državnih tajnika, predstavnika braniteljskih udruga, Hrvatske vojske i policije, kao i predstavnici devet Županija koje su partner ove manifestacije.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije predstavili su se proizvođači suhomesnatih proizvoda, sira, meda, zdrave hrane i začinske paprike.

Tijekom tri dana manifestacije posjetitelji su imali prigodu čuti izvornu narodnu pjesmu u nastupima brojnih KUD-ova, uživati u bogatstvu okusa i mirisa ličke kuhinje te iz prve ruke vidjeti kako izgleda pečenje pekmeza od šljiva, izrada uporabnih proizvoda od gline, tokarenje, kovanje metala i izrada suvenira od drveta.

Ispis
Vrh