Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije

  • 20. rujna 2022.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti VSŽ.jpg Održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti VSŽ.jpg
Održana sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti VSŽ.jpg

U Maloj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana je sjednica Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije. Na sjednici se raspravljalo o aktivnostima povodom Međunarodnog dana mentalnog zdravlja koji se obilježava 10. listopada 2022. godine.   

Ove godine na Međunarodni dan mentalnog zdravlja Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije organizira športsko-edukativno-rekreacijski dan za učenike petih razreda osnovnih škola općina i naselja županjskog područja, na kojem bi učenici dobili mogućnost da se informiraju o: športskim udrugama i društvima na području županije u koja bi se prema vlastitim mogućnostima i sposobnostima mogli uključiti, predviđeno je i predavanje stručnjaka iz područja mentalnog zdravlja koji bi djecu educirali o posljedicama povremenog ili kontinuiranog konzumiranja alkohola, droga  i drugih oblika ovisnosti, nagradni kviz znanja o mentalnom zdravlju, te razni animatori koji će organizirati prigodni program afirmacije zdravog načina života i sl. Također, predviđeno je i zajedničko druženje za djecu kao i ručak.

Pozivu za sudjelovanje u navedenim aktivnostima odazvalo se 10 osnovnih škola sa ukupno 204 sudionika. Sve troškove organizacije kao i prijevoz sudionika financirati će Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije

Dogovorene su i aktivnosti u sklopu obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti (od 15. studenog – 15. prosinca). Ove godine biti će pozvane sve osnovne škole grada Vukovara da se uključe sudjelovanjem u kvizovima znanja o prevenciji . Finale kviza kao i prigodni program održat će se dana 08. prosinca 2022. godine, održavanjem „Motivacijskog dana“ uz prigodan program.

Sjednicom je predsjedavao pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović.

Ispis
Vrh