Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana radionica i partnerski sastanak u okviru projekta DANUrB

  • 23. veljače 2019.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj, Turizam i kultura
fullscreen Održana radionica i partnerski sastanak u okviru projekta DANUrB (1).jpg Održana radionica i partnerski sastanak u okviru projekta DANUrB (1).jpg
Održana radionica i partnerski sastanak u okviru projekta DANUrB (1).jpg
fullscreen Održana radionica i partnerski sastanak u okviru projekta DANUrB (2).jpg Održana radionica i partnerski sastanak u okviru projekta DANUrB (2).jpg
Održana radionica i partnerski sastanak u okviru projekta DANUrB (2).jpg
fullscreen Održana radionica i partnerski sastanak u okviru projekta DANUrB (3).jpg Održana radionica i partnerski sastanak u okviru projekta DANUrB (3).jpg
Održana radionica i partnerski sastanak u okviru projekta DANUrB (3).jpg

Arhitektonski fakultet u Beogradu bio je domaćin dvodnevnog partnerskog sastanka i radionice održanih u okviru projekta DANUrB - DANube Urban Brand. Prvi dan bio je rezerviran za posjet Smederevu kako bi se projektni partneri upoznali s kulturnim i industrijskim naslijeđem Smedereva.

U drugom dijelu dana na Arhitektonskom fakultetu održan je  SCOM sastanak projektnih partnera i radionice koje su se nastavile i tijekom drugog dana partnerskog sastanka. Predstavljena je radna verzija DANUrB platforme, jednog od outputa projekta, kao rezultata interdisciplinarne suradnje projektnih partnera. Platforma će biti javno dostupna i sadržavati će podatke o svima projektnim partnerima, pridruženim partnerima, lokalnim dionicima i s njima povezanim projektima, kulturnim i turističkim znamenitostima.

Predstavljena je i putujuća DANUrB  izložba osmišljena u sklopu projekta koju ćemo ugostiti u svibnju 2019. godine kako bi se lokalnim dionicima približile projektne aktivnosti. Također je pri kraju izrada DANUrB knjige i DANUrB kulturne promenade kao važnih projektnih rezultata.  Partneri su između ostalog razgovarali i o organizaciji međunarodnog eventa koji će se održati u Vukovarsko-srijemskoj županiji, kao pokazatelj uspješne međunarodne suradnje zemalja povezanih Dunavom.

Ispred Vukovarsko srijemske županije na sastanku su sudjelovale viša savjetnica za gospodarstvo i regionalni razvoj, voditeljica projekta Helena Valentić i voditeljica odsjeka za turizam Ana Lovrenščak.

Projekt DANUrB je prijavljen na 1. Poziv Transnacionalnog Programa Dunav, a ukupna vrijednost projekta je 2,7 milijuna eura. Vukovarsko-srijemska županija kao partner sudjeluje zajedno s još 19 projektnih partnera i 20 pridruženih partnera, među kojima je vodeći partner Sveučilište tehnologije i ekonomije iz Budimpešte (BME),  jedno od vodećih znanstvenih ustanova u Mađarskoj i u Europi, te još 6 sveučilišta, 6 nacionalnih instituta i nevladinih organizacija, 8 turističkih poduzetnika i organizacija, 18 regionalnih i lokalnih samouprava (među njima i Vukovarsko-srijemska županija) iz 7 država.

Informacije o projektu se mogu naći na službenoj internetskoj stranici projekta DANUrB (http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/danurb) kao i na društvenim mrežama – Facebooku (https://www.facebook.com/DANubeUrbanBrand)  Instagramu (https://www.instagram.com/danubeurbanbrand) i Twitteru (https://twitter.com/DANubeUrbanBrand). 

Ispis
Vrh