Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana početna konferencija projekta „Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom“

  • 10. veljače 2020.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj
fullscreen Održana početna konferencija projekta (1).jpg Održana početna konferencija projekta (1).jpg
Održana početna konferencija projekta (1).jpg
fullscreen Održana početna konferencija projekta (2).jpg Održana početna konferencija projekta (2).jpg
Održana početna konferencija projekta (2).jpg
fullscreen Održana početna konferencija projekta (3).jpg Održana početna konferencija projekta (3).jpg
Održana početna konferencija projekta (3).jpg
fullscreen Održana početna konferencija projekta (4).jpg Održana početna konferencija projekta (4).jpg
Održana početna konferencija projekta (4).jpg

U Općini Čađavica održana je početna konferencija projekta „Izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt izgradnje regionalne klaonice s rasjekaonicom mesa i hladnjačom“ financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Poziv na iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za sufinanciranje pripreme strateških projekata regionalnog razvoja u „Slavoniji, Baranji i Srijemu“.

Projektom će se izraditi projektno-tehnička dokumentacija za izgradnju i opremanje dvije klaonice i pratećih pogona za preradu i skladištenje mesa na području Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske županije.

Ukupna vrijednost projekta je 2.055.955,00 kn od čega bespovratna sredstva čine 85% ukupnog iznosa, tj. 1.747.561,75 kn. Udio Vukovarsko-srijemske županije u ukupnim prihvatljivim troškovima iznosi 1.183.875,00 kn od čega je 1.006.293,75 kn bespovratnih sredstava.

Nositelj projekta je Vukovarsko-srijemska županija dok su partneri Virovitičko-podravska županija, Grad Otok i Općina Čađavica.

Nastojanje je potaknuti razvoj mesne industrije i stočarske proizvodnje tako što će se uspostaviti linije proizvodnje mesnih jedinica koje će omogućiti domaćim stočarima povećanje prihoda i rentabilnosti primarne stočarske proizvodnje. Na taj način doprinosi se jačanju infrastrukture mesne industrije temeljem prepoznatih potreba koje predstavljaju preduvjet za razvoj gospodarstva.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije konferenciji je prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Andrija Matić i viši stručni suradnik za agroekonomiku i stočarstvo te koordinator na projektu Slavko Grgić.

Ispis
Vrh