Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana panel rasprava Braniteljica Domovinskog rata

  • 20. listopada 2018.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen Panel rasprava Braniteljica Domovinskog rata Panel rasprava Braniteljica Domovinskog rata
Panel rasprava Braniteljica Domovinskog rata

U Vukovaru, u Kongresnoj dvorani Ružičkine kuće održana je panel rasprava na temu „Istočna Hrvatska u svjetlu suvremenih geostrateških, migracijskih i demografskih izazova“. Okupljene je uvodno pozdravio župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

U panel raspravi sudjelovali su admiral Davor Domazet-Lošo s uvodnim predavanjem na temu „Geostrateško značenje Istočne Hrvatske u vremenima asimetričnih izazova“, dr. sc. Dražen Živić na temu „ Istočna Hrvatska: u 'zagrljaju' depopulacije i demografskog izumiranja“, dr. sc. Sandra Cvikić na temu „Geopolitički kontekst balkanske rute i migracijske krize u Republici Hrvatskoj“, dr. med. Mirjana Semenić Rutko na temu „Uloga zdravstva u razvoju Istočne Hrvatske“ koja je ujedno bila i nositeljica programa panel rasprave te doc. dr. sc. Petar Lozo s uvodnim predavanjem na temu „Kome i zašto ne odgovara razvoj samosvijesti hrvatske inteligencije, posebice liječnika?“.

Raspravu su organizirale Braniteljice Domovinskoga rata u suradnji s Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar - Područni centar Vukovar. Braniteljica Semenić Rutko kaže da je cilj rasprave osvijetliti geostrateški položaj istoka Hrvatske. Domazet-Lošo rekao je da Hrvatska pored Islanda i Norveške ima najveće zalihe pitke vode, a upravo će pitka voda u budućnosti biti važan resurs oko čega će se voditi i ratovi.

Ispis
Vrh