Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana osnivačka skupština Udruge "Klaster proizvođača jaja"

  • 29. svibnja 2018.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj, Gospodarstvo

Na inicijativu Agro-klaster d.o.o. , danas je u Vinkovcima, održana  osnivačka skupština  Udruge „Klaster proizvođača jaja Vukovarsko-srijemske županije“.

Na taj način je osnovan prvi od desetak specijaliziranih klastera koje  Agro-klaster d.o.o. kao krovna županijska organizacija planira osnovati s namjerom povezivanja i umrežavanja manjih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i tvrtki iz sektora proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.

Zadaća  novoosnovanog klastera je povezati proizvođače jaja s drugim dionicima unutar distribucijskog lanca radi otvaranja novih tržišta, primjena suvremenih pristupa i trendova u proizvodnji jaja (eko-proizvodnja, slobodan uzgoj…), te povezivanje sa znanstvenim institucijama sa ciljem kreiranja proizvoda s većim stupnjem dodane vrijednosti.

Za predsjednika Udruge  „Klaster proizvođača jaja VSŽ“ izabran je Mile Jurić, vlasnik tvrtke Delminium d.o.o. iz Starih Mikanovaca, za dopredsjednika Stjepan Lučić, vlasnik obrta Peradarnik iz Gunje, a za tajnika Ante Špoljarić, zaposlenik Agro-klastera d.o.o. 

Za članove upravnog odbora klastera osim naprijed navedenih  izabrani su Anđelko Župarić (OG Močić, Županja) i  Anto Gutić, načelnik općine Gunja.

Punu potporu radu Agro-klastera d.o.o., te svim budućim specijaliziranim klasterima dao je i župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, koji je također sudjelovao u radu  osnivačke skupštine. 

Tijekom slijedećeg tjedna, po uzoru na naprijed opisanu, održat će se i osnivačke skupštine klastera proizvođača voća i voćnih proizvoda,  orašastih plodova i proizvođača sira Vukovarsko-srijemske županije. 

Ispis
Vrh