Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana manifestacija „Dani ukrajinske kulture“ u Vukovaru

  • 11. rujna 2021.
  • Turizam i kultura
fullscreen U Vukovaru održana manifestacija Dani ukrajinske kulture.jpg U Vukovaru održana manifestacija Dani ukrajinske kulture.jpg
U Vukovaru održana manifestacija Dani ukrajinske kulture.jpg

U organizaciji ukrajinske zajednice u Republici Hrvatskoj i ukrajinskog kulturno- prosvjetnog društva " Ivan Franko " iz Vukovara u kući nobelovca "Lavoslava Ružičke" održana je manifestacija " Dani ukrajinske kulture."

Tom prigodom organizirana je izložba posvećena 30. obljetnici neovisnosti Ukrajine i to fotografije vezane za rad ukrajinskog kulturno - prosvjetnog društva " Ivan Franko" iz Vukovara pod nazivom " Mi, Ukrajinci, velika smo obitelj".

Nakon toga održan je koncert amaterskog kulturno - umjetničkog stvaralaštva u kome su učestvovali: Ukrajinsko kulturno - prosvjetno društvo " Ivan Franko " iz Vukovara, Ukrajinsko kulturno - prosvjetno društvo " Ukrajina " iz Slavonskog broda te Ukrajinsko kulturno - prosvjetno društvo " Taras Ševčenko " iz Kaniže.

U ime Vukovarsko - srijemske županije okupljene je pozdravio zamjenik župana Srđan Jeremić  koji je nazočnima prenio pozdrave Vukovarsko - srijemskog župana Damira Dekanića te ukazao na spremnost županije da i dalje intenzivno pomaže rad svih nacionalnih manjina pa tako i ukrajinske.

U svom obraćanju, ukazao je na važnost očuvanja kulturne autonomije, tradicije i običaja pripadnika ukrajinske nacionalne manjine sa ciljem očuvanja njihovog nacionalnog identiteta.

-„Svaki peti stanovnik naše županije pripadnik je neke nacionalne manjine i predstavnici Županije nastojati će osigurati nešto više sredstava u proračunu za rad županijskih manjinskih vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.“ - istaknuo je Jeremić.

Ukazao je na dobru suradnju Vukovarsko - srijemske županije s pripadnicima ukrajinske nacionalne manjine izražavajući želju da se ova dobra suradnja još više unaprijedi u nadolazećen razdoblju.

Ispis
Vrh