Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana konferencija u Tehničkoj školi Nikola Tesla u Vukovaru

  • 15. listopada 2021.
  • Obrazovanje
fullscreen Održana konferencija u Tehničkoj školi Nikola Tesla  u Vukovaru.jpg Održana konferencija u Tehničkoj školi Nikola Tesla  u Vukovaru.jpg
Održana konferencija u Tehničkoj školi Nikola Tesla u Vukovaru.jpg

Danas je u Tehničkoj školi „Nikola Tesla „ u Vukovaru održana konferencija povodom otvaranja Interkulturnog školskog centra te obilježavanja Dana Erasmusa- godišnje proslave Erasmus+ programa.

Tom prigodom predstavljen je opremljen prostor unutar škole koji će svim  učenicima koristiti za provedbu zajedničkih projekata i radionica sa ciljem razvoja interkulturalnosti te rada na međusobnom upoznavanju i povezivanju. Cilj je kreirati takve programe koji će omogućiti učenicima koji pohađaju različite modele obrazovanja međusobno zbližavanje te kreiranje zdravog ozračja unutar škole o tome da međusobne različitosti nisu i ne smiju biti prepreka za zajednički rad, međusobno pomaganje i rad na promoviranju škole koju pohađaju, ali i za doprinos ovih mladih ljudi, sutra odraslih osoba, cjelokupnom razvoju grada, županije i Republike Hrvatske.

U nastavku konferencije profesori ove škole prezentirali su rezultate većeg broja Erasmus + programa u koje je ova škola uključena. Zajednička je ocjena da je ova škola primjer dobre prakse u provedbi Erasmus + projekata te da se sa takvom praksom treba nastaviti i u budućem razdoblju.

Današnjoj konferenciji u ime Vukovarsko – srijemske županije nazočili su zamjenik župana Srđan Jeremić te pročelnica UO za obrazovanje i kulturu Jadranka Karlić Mustapić.

Ispis
Vrh