Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana Konferencija o Strukturnim fondovima - kako do budućih fondova?

  • 06. svibnja 2011.
  • Financije, Gospodarstvo, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Održana Konferencija o Strukturnim fondovima - kako do budućih fondova? (1).jpg Održana Konferencija o Strukturnim fondovima - kako do budućih fondova? (1).jpg
Održana Konferencija o Strukturnim fondovima - kako do budućih fondova? (1).jpg
fullscreen Održana Konferencija o Strukturnim fondovima - kako do budućih fondova? (2).jpg Održana Konferencija o Strukturnim fondovima - kako do budućih fondova? (2).jpg
Održana Konferencija o Strukturnim fondovima - kako do budućih fondova? (2).jpg
fullscreen Održana Konferencija o Strukturnim fondovima - kako do budućih fondova? (3).jpg Održana Konferencija o Strukturnim fondovima - kako do budućih fondova? (3).jpg
Održana Konferencija o Strukturnim fondovima - kako do budućih fondova? (3).jpg

Vukovarsko-srijemska županija je u okviru programa za obilježavanje Europskog tjedna organizirala Konferenciju na temu Strukturnih fondova, koji će Hrvatskoj biti dostupni nakon ulaska u Europsku uniju, a koja je ujedno i svojevrsni nastavak na temu o pretpristupnom instrumentu IPA.

Konferenciju je otvorio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić zaželjevši dobrodošlicu svim sudionicima Konferencije. Izrazio je zadovoljstvo što se upravo ovakva Konferencija održava u Vukovaru budući da se nalazimo u završnoj fazi procesa pregovora o pristupanju Europskoj uniji, te kako je neophodno što kvalitetnije približiti građanima Vukovarsko-srijemske županije predmetnu tematiku.

Gabrijela Žalac, pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije, koja je ujedno bila i moderatorica Konferencije, objasnila je kako je svrha Konferencije upoznavanje svih potencijalnih aplikanata sa strukturom i načinom pripreme te budućim korištenjem strukturnih instrumenata Kohezijske politike.

Na Konferenciji je sudjelovao mr.sc. Aleksandar Heina, ravnatelj Uprave za Europu i Sjevernu Ameriku koji je govorio o aktualnom stanju procesa pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Državni tajnik iz Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Karlo Gjurašić govorio je o provedbi Strategije regionalnog razvoja, dok je ulogu NUTS 2 regija i programe prekogranične suradnje predstavila Željka Kovačić, ravnateljica Agencije za regionalni razvoj Republike Hrvatske. Zajedničku poljoprivrednu politiku Europske unije predstavio je Goran Lipavić, voditelj Odsjeka za informiranje i tehničku pomoću iz Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, dok je Nacionalni strateški referentni okvir predstavio Hrvoje Dolenec, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova Europske unije.

Također, predstavnici resornih ministarstva predstavili su na Konferenciji i Operativne programe kako slijedi: OP „Promet“ predstavila mr.sc. Katarina Čop Bajde, ravnateljica Uprave za strateške infrastrukturne objekte iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture; OP „Razvoj ljudskih sposobnosti“ predstavila je Tatjana Borovina, viša stručna savjetnica Samostalnog sektora za provedbu projekata iz Ministarstva uprave; OP „Okoliš i energetika“ predstavila je Mira Medić, ravnateljica Uprave za Europsku uniju iz Ministatstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstava; OP „Regionalna konkurentnost“ predstavila je Marija Rajaković, ravnateljica Uprave za operativni program za regionalnu konkurentnost, a OP „Razvoj ljudskih potencijala“ predstavio je Krešimir Rožman, državni tajnik iz Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva.

Primjere dobre prakse na Konferenciji je predstavio Zvonimir Čordašić, direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o., gdje je u okviru svog izlaganja predstavio uspješno provedene projekte, ali i razvojne projekte koji se trenutno provede na razini naše županije.

Ispis
Vrh