Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana je 35. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

  • 23. srpnja 2010.
  • Gospodarstvo
fullscreen Održana je 35. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (1).jpg Održana je 35. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (1).jpg
Održana je 35. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (1).jpg
fullscreen Održana je 35. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (2).jpg Održana je 35. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (2).jpg
Održana je 35. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (2).jpg

VINKOVCI – Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, u svojstvu predsjednika Gospodarsko-socijalnog vijeća Vukovarsko-srijemske županije sazvao je za danas 35. sjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća.

Stanje u poljoprivredi na području Vukovarsko-srijemske županije daleko je od zadovoljavajućeg, izvijestio je na sjednici Vijeća Andrija Matić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskog prostora, a usprkos isplaćenim poticajima, rezultati u poljoprivredi  su ispod očekivanih  kazao je pročelnik Matić, te dodao kako stanje u poljoprivredi nije pozitivno i treba potražiti rješenje, a to nije izlazak na ceste jer tamo se ništa produktivno ne može dogovoriti.

Poljoprivrednici, u suradnji sa stručnjacima, trebali bi utvrditi što je najbolje učiniti u ovom segmentu te ulagati u svoju edukaciju, kako bi imali što veću dobit od svoje proizvodnje, a ne oslanjati se samo na poticaje.

Na prostoru Vukovarsko-srijemske županije je 150.000 hektara poljoprivrednog zemljišta od čega je oko 58.000 hektara državnog zemljišta, a sve to koristi oko 10.000 seljačkih gospodarstava i 500 obrta i tvrtki.  Istodobno više od 2.000 poljoprivrednih gospodarstava nema ni hektara zemlje, samo su registrirani za poljoprivrednu djelatnost.

Ulaskom Hrvatske u EU poljoprivrednici će morati načiniti zaokret u poljoprivrednoj proizvodnji te usvojiti nove proizvodnje i  tehnologije, rekao je pročelnik Matić, nakon izlaganja.

Župan Galić u cijelosti je podržao izlaganje, a posebno u dijelu izmjene sustava poticaja, te je  istaknuo kako se slaže da je potrebna cjelokupna reorganizacija rada kao i način razmišljanja, kako bi se unaprijedila poljoprivredna proizvodnja na našem prostoru.

Ispis
Vrh