Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 8. sjednica Županijske skupštine

  • 31. ožujka 2010.
  • Ostalo

Danas je u velikoj vijećnici u Vinkovcima održana 8. sjednica Županijske skupštine u aktualnom sazivu. Sjednica, kojoj su nazočila 44 vijećnika, počela je Informacijom o aktivnostima i realizaciji Programa poticanja malog gospodarstva Vukovarsko-srijemske županije koju je vijećnicima predstavio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, obnovu i razvitak Nenad Jerković. U raspravi koja je prilično potrajala zaključeno je kako su veliki napori Županije te ostalih relevantnih čimbenika stvorili, prije svega, financijske, prostorne, institucionalne i druge preduvjete za razvoj malog i srednjeg poduzetništva što je u konačnici uvelike doprinijelo razvoju gospodarstva u Županiji.

Dosadašnji poticaji razvoju malog gospodarstva dali su rezultat, međutim nestanak velikih poduzeća u tranzicijskom razdoblju odrazilo se na otežano poslovanje malih poduzetnika, osobito u njihovoj važnoj kooperantskoj funkciji. Za brži razvoj malog gospodarstva u okviru mjera i aktivnosti državne politike potrebno je jačati administrativnu sposobnost institucija sustava kako bi se što više umanjili negativni učinci sive ekonomije, a u strateškim opredjeljenjima države regionalizirati i poticati proizvodnju kako bi se stvorili jaki regionalni igrači koji će se uspješno nositi u bespoštednoj tržišnoj utakmici te će na sebe vezati veliki broj malih poduzetnika za obavljanje kooperantskih poslova.

U nastavku sjednice prihvaćeno je, između ostalog i  Izvješće o povratku, stambenom zbrinjavanju, uknjižbi, prodaji i darivanju stanova i kuća u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2009. god. Te Informacija o minsko sumnjivom prostoru u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Aktualni sat je trajao rekordno kratko tako da samo možemo izdvojiti pitanje Mate Landekića (HSP – Ante Starčević) koji je ponovo postavio pitanje voznog reda Hrvatskih željeznica, koji nije prilagođen u prvom redu učenicima, a trebao bi biti. Župan Božo Galić mu je odgovorio da pošalje pismenu primjedbu, te da se tek nakon toga može sjesti sa pročelnicima, načelnicima općina i sastaviti prijedlog koji bi se proslijedio Hrvatskim željeznicama prije izrade novog voznog reda.

Predsjednici klubova poželjeli su, na kraju sjednice, svima sretan Uskrs i uskrsne blagdane.

Ispis
Vrh