Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 6. sjednica Županijske skupštine

  • 18. prosinca 2017.
  • Ostalo, Financije
fullscreen Održana 6. sjednica Županijske skupštine (1).jpg Održana 6. sjednica Županijske skupštine (1).jpg
Održana 6. sjednica Županijske skupštine (1).jpg
fullscreen Održana 6. sjednica Županijske skupštine (2).jpg Održana 6. sjednica Županijske skupštine (2).jpg
Održana 6. sjednica Županijske skupštine (2).jpg
fullscreen Održana 6. sjednica Županijske skupštine (3).jpg Održana 6. sjednica Županijske skupštine (3).jpg
Održana 6. sjednica Županijske skupštine (3).jpg
fullscreen Održana 6. sjednica Županijske skupštine (4).jpg Održana 6. sjednica Županijske skupštine (4).jpg
Održana 6. sjednica Županijske skupštine (4).jpg

Posljednja sjednica Županijske skupštine u 2017. godini održana je danas u velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru.

Većinom glasova vijećnika usvojene su II. izmjene i dopune proračuna Vukovarsko-srijemske županije za 2017. godinu kao i Proračun Vukovarsko-srijemske županije za 2018. godinu sa projekcijom 2019. - 2020. godine.

Vijećnici Županijske skupštine prihvatili su Odluku o prihvaćanju Plana pokrića manjka prihoda iz prethodnog razdoblja u proračunu Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje 2018. - 2020. godine. Manjak prihoda proizlazi iz poslovanja zdravstvenih ustanova (OŽB Vinkovci, OŽB Vukovar i bolnica hrvatskih veterana, te Zavod za hitnu medicinu VSŽ) kojih je osnivač Vukovarsko-srijemska županija.

Na sjednici je donesena i Odluka o raspoređivanju sredstava za redovito financiranje političkih stranaka iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije za 2018. godinu, kao i Odluka o županijskoj riznici Vukovarsko-srijemske županije kojom se uređuje Županijska riznica kao sustav upravljanja tijekovima proračunskih sredstava Vukovarsko-srijemske županije i njenih proračunskih korisnika, te odnosi u vezi s njezinim ustrojavanjem, održavanjem i korištenjem.

Prema dnevnom redu, usvojen je i Plan gradnje i održavanja županijskih i lokalnih cesta za 2018. godinu, kao i Financijski plan Uprave za ceste Vukovarsko-srijemske županije za 2018. godinu i projekcije za 2019. i 2020. godinu.

Županijski vijećnici su većinom glasova prihvatili i niz drugih izvješća, zaključaka i odluka među kojima je i Odluka o osnivanju trgovačkog društva s ograničenom odgovornošću AGRO-KLASTER d.o.o. za poslovnu podršku projektima poljoprivredno-prehrambenog sektora, a s namjerom da se efikasnije i u što većem obimu realiziraju već započeti ili budući razvojni projekti iz područja primarne poljoprivredne proizvodnje, prerade poljoprivrednih proizvoda i ruralnog razvoja.

Vijećnici su na samom kraju sjednice usvojili i Plan rada Županijske skupštine za 2018. godinu.

Ispis
Vrh