Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 55. manifestacija Mladost i ljepota Slavonije

  • 19. veljače 2022.
  • Turizam i kultura
fullscreen Održana 55. manifestacija Mladost i ljepota Slavonije (1).jpg Održana 55. manifestacija Mladost i ljepota Slavonije (1).jpg
Održana 55. manifestacija Mladost i ljepota Slavonije (1).jpg
fullscreen Održana 55. manifestacija Mladost i ljepota Slavonije (2).jpg Održana 55. manifestacija Mladost i ljepota Slavonije (2).jpg
Održana 55. manifestacija Mladost i ljepota Slavonije (2).jpg

U Domu kulture u Starim Mikanovcima u organizaciji kulturno-umjetničkog društva „Šokadija“ održana je 55. manifestacija Mladost i ljepota Slavonije.

Riječ je o reviji djevojaka, snaša i momaka u narodnim nošnjama gdje se biraju najbolje predstavljene nošnje i kandidati. O izboru najuspješnijih odlučivali su stručnjaci i etnolozi sa područja Slavonije na čelu sa dugogodišnjom stručnom suradnicom mr. sc. Ljubicom Gligorević uz koju su u prosudbenoj komisiji bile etnologinja Muzeja grada Pakraca Jelena Hihlik i etnologinja Muzeja Đakovštine Ivana Dević.

I ove godine su prema jasno definiranim propozicijama birani najbolji u tri kategorije – djevojka, snaša i momak. Najboljom djevojkom proglašena je Terezija Šiškić iz Gundinaca, najbolja snaša je Tina Grgić iz Bebrine dok je Domagoj Oršolić iz Županje proglašen najboljim momkom.

Svečanom programu nazočila je pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović.  

Ispis
Vrh