Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 5. Koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko - srijemske županije

  • 10. svibnja 2022.
fullscreen Održana 5. Koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko - srijemske županije (1).jpg Održana 5. Koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko - srijemske županije (1).jpg
Održana 5. Koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko - srijemske županije (1).jpg
fullscreen Održana 5. Koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko - srijemske županije (2).jpg Održana 5. Koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko - srijemske županije (2).jpg
Održana 5. Koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko - srijemske županije (2).jpg
fullscreen Održana 5. Koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko - srijemske županije (3).jpg Održana 5. Koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko - srijemske županije (3).jpg
Održana 5. Koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko - srijemske županije (3).jpg
fullscreen Održana 5. Koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko - srijemske županije (4).jpg Održana 5. Koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko - srijemske županije (4).jpg
Održana 5. Koordinacija župana s načelnicima i gradonačelnicima Vukovarsko - srijemske županije (4).jpg

5. Koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko - srijemske županije održana je danas u Velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru. 

Na dnevnom redu bila je Humanitarna pomoć ukrajinskoj Zakarpatskoj regiji o kojoj je Koordinaciju izvijestio župan Damir Dekanić.

- Županija je pokrenula inicijativu prikupljanja pomoći te ju uputila općinama od kojih se 80 posto odazvalo – rekao je župan Dekanić.

Dodao je i kako će iznos pomoći u hrani i drugim potrepštinama iznositi oko 250 tisuća kuna, a županija i općine će u financiranju sudjelovati s onoliko sredstava koliko su ponudili na početku akcije prikupljanja.

- Ponude za proizvode smo dobili od nekoliko domaćih trgovačkih lanaca, a pri odabiru artikala koje će otići put Ukrajine vodili smo se potrebama koje nam je iskazao ukrajinski veleposlanik Vasil Kyrylych - pojasnio je Dekanić.

Na Koordinaciji se osim o pomoći Ukrajini razgovaralo i o osiguravanju školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022./2023. -  “UŽINA ZA SVE”, te o mogućnosti financiranja projekata kroz otvorene pozive i pozive u najavi. Bilo je riječi i o mogućnosti korištenja digitalnih rješenja u poljoprivredi, okolišu i primarnoj infrastrukturi na području Vukovarsko – srijemske županije.

Ispis
Vrh