Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 40. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća Vukovarsko-srijemske županije

  • 26. travnja 2011.
  • Gospodarstvo, Financije

Gospodarsko-socijalno vijeće Vukovarsko-srijemske županije održalo je svoju 40. sjednicu na kojoj je načelnik Policijske uprave Vukovarsko-srijemske Ivan Matić  podnio izvješće o radu Policijske uprave Vukovarsko-srijemske u 2010. godini te je istaknuo da je na  ukupno povećanje kaznenih djela u 2010. godini utjecalo povećanje kaznenih djela iz područja organiziranog kriminala za 155,9 %,  zlouporabe opojnih droga za 17,6 % i gospodarskog kriminala za 7,08 % u odnosu na 2009. godinu. Svi ljudski potencijali usmjereni su na ukupno podizanje razine sigurnosti na području Županije, te je posebno važna zadaća PU u preuzimanju obveze u dosezanju i implementaciji europskih standarda, posebno po liniji rada granične policije.

Povodom obilježavanja 28. travnja 2011. godine Nacionalnog dana zaštite na radu u Republici Hrvatskoj o aktualnom stanju sigurnosti na radu i zaštiti zdravlja na području Vukovarsko-srijemske županije izvješće je podnio predstavnik Državnog inspektorata , Područne jedinice Osijek, voditelj  Ispostave Vukovar Slavko Lukić, te je, između ostalog naglasio  da je svrha Zakon o zaštiti na radu uvođenje mjera za poticanje unapređivanja sigurnosti i zdravlja radnika na radu, sprečavanje ozljeda na radu, profesionalnih i drugih bolesti u svezi s radom te zaštita radnog okoliša.  . 

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije Nenad Jerković  podnio je izvješće o  aktivnostima i realizaciji Programa poticanja  malog gospodarstva  vukovarsko-srijemske županije, ističući kako su veliki napori Županije te ostalih relevantnih čimbenika kako bi stvorili prije svega financijske, prostorne, institucionalne i druge preduvjete  za razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

Ispis
Vrh