Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 36. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

  • 30. studenog 2010.
  • Gospodarstvo

Gospodarsko-socijalno vijeće održalo je svoju 36. sjednicu na kojoj se raspravljalo o trenutnoj gospodarskoj situaciji u tvrtki Spačva d.d., Vinkovci i o problemima poslovanja gospodarskih subjekata koji se bave proizvodnjom, distribucijom i opskrbom toplinskom energijom na području Vukovarsko-srijemske županije.

Predsjednik Uprave Spačve d.d. Dario Puljiz upoznao je nazočne sa trenutnom gospodarskom situacijom u tvrtki istaknuvši stabilnost i poboljšanje poslovanja uz nova zapošljavanja radnika, ali uz stalne probleme koje imaju sa količinama drvne mase koju im isporučuju Hrvatske šume d.o.o.

U nastavku sjednice predstavnici tvrtki Tehnostan d.o.o., Vukovar i Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o., Vinkovci kao gospodarsko subjekti koji se bave proizvodnjom, distribucijom i opskrbom toplinskom energijom u gradovima na području Vukovarsko-srijemske županije iznijeli su problematiku s kojom se susreću u svome radu. Kao najveći problem istaknuta je nemogućnost usklađivanja njihovih tarifnih stavki sa cijenama energenata koje koriste za proizvodnju toplinske energije što rezultira stvaranjem velikih gubitaka u njihovom poslovanju. Gospodarsko-socijalno vijeće je zaključilo da će poduzeti sve radnje koje su moguće kako bi Tehnostan d.o.o. i Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. mogli poslovati pozitivno, a da to ne bude na štetu građana, odnosno korisnika njihovih usluga.

Ispis
Vrh