Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 30. sjednica Županijske skupštine

  • 15. prosinca 2020.
  • Financije, Prostorno uređenje i graditeljstvo, Zdravstvo i socijalna skrb, Ostalo
fullscreen Održana 30. sjednica Županijske skupštine (1).jpg Održana 30. sjednica Županijske skupštine (1).jpg
Održana 30. sjednica Županijske skupštine (1).jpg
fullscreen Održana 30. sjednica Županijske skupštine (2).jpg Održana 30. sjednica Županijske skupštine (2).jpg
Održana 30. sjednica Županijske skupštine (2).jpg
fullscreen Održana 30. sjednica Županijske skupštine (3).jpg Održana 30. sjednica Županijske skupštine (3).jpg
Održana 30. sjednica Županijske skupštine (3).jpg

U Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ u Vinkovcima održana je 31. sjednica Županijske skupštine Vukovarsko srijemske županije.

II. izmjene i dopune proračuna Vukovarsko-srijemske županije obrazložila je pročelnica Službe za poslove proračuna i javnih financija Sandra Adžaga. Kako je istaknuto, jedan od razloga za donošenje drugog rebalansa su i mjere koje za cilj imaju ublažavanje posljedica pandemije, a čija je vrijednost 1,5 milijuna kuna.

Prema riječima pročelnice proračun za iduću godinu s projekcijama za 2021.-2023. godinu bit će sačinjen od prihoda 1,403 milijardu kuna, te rashoda od 1,421 milijardu kuna. Udio proračunskih korisnika u proračunu iznosi 72 posto. Na strateške projekte otpada nešto manje od 225 milijuna kuna.

Prijedlog plana pokrića manjka prihoda zdravstvenih ustanova čiji je osnivač županija iz prethodnog razdoblja u proračunu Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2021.-2023. godine obrazložio je v.d. pročelnika upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mato Puljić. Među ostalim mjerama kojima se očekuje postići stabilizacija financija nalazi se i realnije definiranje kriterija i cijena zdravstvenih usluga po kojima će biti utvrđeni proračuni bolnica, te ostvarenje većeg mjesečnog limita bolnica.

V.d. pročelnika Mato Puljić također je prezentirao i Odluku o financijskoj pomoći Općoj županijskoj bolnici Vinkovci kojoj se za potrebe savladavanja poteškoća u poslovanju uzrokovanih pandemijom odobrava financijska pomoć u iznosu od 300.000,00 kn.

Pročelnik Službe za prostorno planiranje, gradnju i zaštitu okoliša Hrvoje Čuljak obrazložio je donošenje Odluke o izradi V. izmjena i dopuna Prostornog plana Vukovarsko-srijemske županije. Kako je istaknuto razlog donošenja ovih izmjena su preispitivanje i određivanje istražnih prostora i eksploatacijskih polja ugljikovodika za novootkrivene rezerve plina u bušotinama „Cerić“ i „Berak“.

Vijećnici su usvojili i Plan rada županijske skupštine za 2021. godinu kojeg je predstavio predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković.

Na koncu sjednice predsjednik Skupštine svim okupljenim vijećnicima i njihovim obiteljima uputio je čestitku povodom nadolazećih božićnih blagdana te sve najbolje u novoj 2021. godini,.:

Ispis
Vrh