Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 26. izvanredna e-sjednica Županijske skupštine

  • 28. travnja 2020.
  • Ostalo
fullscreen 26. izvanredna e-sjednica Županijske skupštine 26. izvanredna e-sjednica Županijske skupštine
26. izvanredna e-sjednica Županijske skupštine

Uslijed mjera zabrane okupljanja zbog epidemije korona virusa danas je održana 26. izvanredna e-sjednica Županijske skupštine.

Na početku dnevnoga reda našla se Odluka o posebnim mjerama za korištenje proračunskih sredstava Vukovarsko-srijemske županije u cilju prilagodbe uvjetima u vrijeme epidemije virusa COVID-19 (SARS-CoV-2) koju su vijećnici jednoglasno podržali. Odlukom se utvrđuju mjere kojima Županija ograničava korištenje svih izvora financiranja proračunskim korisnicima i obveznicima kojima se sredstva za poslovanje osiguravaju u proračunu (osim izvora pomoći i posebne namjene), te se predlaže poduzimanje mjera za smanjenje rashoda.

Vijećnici su u duhu solidarnosti s gospodarskim subjektima, poljoprivrednim i privatnim sektorom, odnosno svima koji su pogođeni ovom krizom usvojili i Odluku o obustavi isplate naknade vijećnicima Županijske skupštine za travanj, svibanj i lipanj 2020. godine.

Nadalje, prihvaćena je i Odluka o davanju suglasnosti na Odluku upravnog vijeća Doma zdravlja Vinkovci za izvođenje radova na adaptaciji i unutarnjem uređenju zgrade DZ Vinkovci, odnosno objekta poznatijeg pod nazivom „Stara bolnica“.

Također, usvojene su Odluka o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o javnoj nabavi 2 vozila Hitne medicinske pomoći, te Odluka o davanju suglasnosti za sklapanje ugovora o javnoj nabavi za izvođenje radova na izgradnji zgrade Zavoda za hitnu medicinu VSŽ – ispostava Vukovar.

Vijećnici su prihvatili Odluku o kriterijima za određivanje zakupnine za poslovne prostore domova zdravlja Vinkovci, Vukovar i Županja. Ovom odlukom utvrđena je osnovica za određivanje zakupnine u iznosu od 1.250,00 kn. Za obavljanje zdravstvene djelatnosti mjesečni iznos zakupnine ovisit će i o namjeni, odnosno dobivat će se umnoškom osnovice i koeficijenta namjene propisanog napose za svaku djelatnost. Za obavljanje nezdravstvene djelatnosti izračun zakupnine dobit će se umnoškom osnovice i koeficijenta koji će ovisiti o kvadraturi poslovnog prostora te koeficijenta namjene.

Navedenom Odlukom je, nakon analiza poslovanja domova zdravlja, cijena zakupa poslovnih prostora domova zdravlja u Vukovarsko-srijemskoj županiji znatno snižena u odnosu na dosadašnje cijene, odnosno ista je usklađena s cijenama u odnosu na druge županije jednakih kadrovskih i gospodarskih kapaciteta, a sve kako bi se stvorili uvjeti za zadržavanje liječnika na našim prostorima, odnosno stvorili uvjeti za dolazak novih.

Ispis
Vrh