Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 2. sjednica Radne skupine za regionalne klastere

  • 18. svibnja 2011.
  • Financije, Gospodarstvo

Danas je u Momjanu, u Istarskoj županiji, održana 2. sjednica Radne skupine za regionalne klastere, koja je imenovana za provođenje projekta Podrška razvoja klastera kojemu je cilj unaprijediti konkurentnost hrvatskog gospodarstva kroz poboljšanu kvalitetu i mehanizme podrške investitorima te malim i srednjim poduzećima na nacionalnoj i regionalnoj razini. Projekt Podrška razvoja klastera ima tri komponente: razvoj smjernica za razvoj klastera, formiranje tri pilot projekta, te povećanje znanja i vještina klaster dionika.

Pozdravnu riječ nazočnima uputio je Darko Lorencin, direktor Istarske razvojne agencije IDA, kao i državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Robert Markt. Ravnateljica Uprave za operativni program za regionalnu konkurentnost Marija Rajaković, izvijestila je o prikupljenim analitičkim podacima, te iznijela prijedlog sadržaja Smjernica za razvoj regionalnih klastera u Republici Hrvatskoj, dok je načelnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Zdenka Mesić izvijestila nazočne o Petoj Međunarodnoj konferenciji o klasterima održanoj u Opatiji početkom svibnja.

Na spomenutoj sjednici Radne skupine ispred Vukovarsko-srijemske županije prisustvovala je Gabrijela Žalac, pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj, koja je ujedno i imenovana u međuresornu Radnu skupinu za razvoj regionalnih klastera.

Ispis
Vrh