Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održana 18. sjednica Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije

  • 14. listopada 2015.
  • Ured župana, Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj, Financije, Ostalo
fullscreen 18. sjednica Koordinacije (2).JPG 18. sjednica Koordinacije (2).JPG
18. sjednica Koordinacije (2).JPG
fullscreen 18. sjednica Koordinacije (1).JPG 18. sjednica Koordinacije (1).JPG
18. sjednica Koordinacije (1).JPG
fullscreen 18. sjednica Koordinacije (3).JPG 18. sjednica Koordinacije (3).JPG
18. sjednica Koordinacije (3).JPG
fullscreen 18. sjednica Koordinacije (4).JPG 18. sjednica Koordinacije (4).JPG
18. sjednica Koordinacije (4).JPG
fullscreen Radionica HAKOM-a (1).JPG Radionica HAKOM-a (1).JPG
Radionica HAKOM-a (1).JPG
fullscreen Radionica HAKOM-a (3).JPG Radionica HAKOM-a (3).JPG
Radionica HAKOM-a (3).JPG
fullscreen Radionica HAKOM-a (4).JPG Radionica HAKOM-a (4).JPG
Radionica HAKOM-a (4).JPG
fullscreen Radionica HAKOM-a (7).JPG Radionica HAKOM-a (7).JPG
Radionica HAKOM-a (7).JPG
fullscreen Radionica HAKOM-a (8).JPG Radionica HAKOM-a (8).JPG
Radionica HAKOM-a (8).JPG
fullscreen Radionica HAKOM-a (9).JPG Radionica HAKOM-a (9).JPG
Radionica HAKOM-a (9).JPG

U Vukovaru je danas u velikoj županijskoj vijećnici održana 18. sjednica Koordinacije župana, gradonačelnika i načelnika kojoj je predsjedavao zamjenik župana Željko Cirba

Zamjenik župana i načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić, govorio je o izbjegličkoj krizi. Od prvog dana izbjegličke  krize do danas kroz našu županiju prošlo je oko 180 tisuća izbjeglica. Kako je došlo do zahlađivanja kamp u Opatovcu više nije u potpunosti primjeren za zbrinjavanje izbjeglica. Novim Centrom u Slavonskom Brodu izbjeglicama će se omogućili bolji uvjeti i tretman u hladnijim danima. Načelnik Stožera rekao je kako će posljedice izbjegličke krize za Vukovarsko-srijemsku županiju bit iznimno velike, a pokušat će se sanirati u suradnji s državnim institucijama, ministarstvom te fondovima Europske unije.
Željko Cirba, zamjenik župana ovom prilikom se još jednom zahvalio lokalnom stanovništvu i svima uključenim u zbrinjavanje izbjeglica. 

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Andrija Matić, aktualizirao je dvije ideje. Prva je vezana uz kratke tržne lance kojoj je cilj osigurati samoopskrbnost lokalne zajednice i pospješiti trženje poljoprivrednih proizvoda na lokalnoj razini a sve putem „seljačkih tržnica“. Kako u Programu ruralnog razvoja postoje moguće potpore za spomenutu ideju očekuje se potpora i suradnja lokalnih samouprava za daljnju realizaciju.

Druga ideja vezana je uz afirmiranje vrijednosti i značaja ruralnoga prostora koje lokalna i regionalna samouprava trebaju podupirati, pa će se sve pretvoriti u program nazvan „Seoska prijestolnica županije“, a koji bi bio realiziran sredstvima iz EU fondova, a namijenjen najmanjim seoskim sredinama u našoj županiji koje njihove matične općine budu kandidirale na natječaju.

Pročelnica Upravnog odjela za financije, Sandra Adžaga, govorila je o podmirenju dugova jedinica lokalne samouprave prema županiji. Istaknula je da postoje obveze Općina prema Županiji temeljem dogovora i sporazuma, a koje pojedine jedinice lokalne samouprave nisu ispunile.

Nakon održane sjednice Koordinacije predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) i predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture – Uprave za EU fondove održali su radionicu na temu „Pružanje podrške jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u pokretanju i provedbi projekata povećanja dostupnosti infrastrukture širokopojasnog pristupa uz državne potpore“.

Ispis
Vrh