Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan veliki svečani koncert povodom 155 godina postojanja HKGD „Dunav“ Vukovar

  • 29. travnja 2022.
  • Turizam i kultura
fullscreen Održan veliki svečani koncert povodom 155  godina postojanja HKGD „Dunav“ Vukovar.jpg Održan veliki svečani koncert povodom 155  godina postojanja HKGD „Dunav“ Vukovar.jpg
Održan veliki svečani koncert povodom 155 godina postojanja HKGD „Dunav“ Vukovar.jpg

U Vukovaru u Hrvatskom domu održan je, u okviru obilježavanja Dana grada Vukovara, veliki svečani koncert  članova Hrvatsko kulturno - glazbenog društva „Dunav“ Vukovar, ali i  povodom 155 godina od osnivanja.

Brojni posjetitelji, koji su popunili dvoranu Hrvatskog doma do posljednjeg mjesta, uživali su u kvalitetnom programu i zvucima pjesme i plesova.

Društvo je osnovano davne 1867. godine, ponovno je obnovljeno u progonstvu u Zagrebu nakon Domovinskog rata i već 22 godina djeluje u Vukovaru. Koncert je sadržavao brojne tradicijske skladbe i plesove iz gotovo cijele Hrvatske. Nastupilo je nekoliko folklornih sekcija Hrvatskog kulturno – glazbenog društva „Dunav" među kojima su i folklorni ansambli, pjevački zbor i tamburački orkestar čiji su članovi odnedavno i državni prvaci. Na koncertu su sudjelovali i gosti iz Varaždinske županije, članovi KUD-a „MAK” Trnovec.

U predvorju Hrvatskog doma postavljena je i izložba koja prikazuje povijest ovog kulturnog društva, od osnutka pa sve  do danas. 

Ispred Vukovarsko - srijemske županije i UO za turizam i kulturu, događaju je nazočila Biljana Dornai.

Ispis
Vrh