Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan seminar Uvođenje perspektive ravnopravnosti spolova na županijskoj razini

  • 17. veljače 2017.
  • Ostalo
fullscreen Uvođenje perspektive ravnopravnosti spolova (1).JPG Uvođenje perspektive ravnopravnosti spolova (1).JPG
Uvođenje perspektive ravnopravnosti spolova (1).JPG
fullscreen Uvođenje perspektive ravnopravnosti spolova (2).JPG Uvođenje perspektive ravnopravnosti spolova (2).JPG
Uvođenje perspektive ravnopravnosti spolova (2).JPG

Članovi i članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije sudjelovali su danas na seminaru Uvođenje perspektive ravnopravnosti spolova u hotelu „Lav“ u Vukovaru.

Seminar je organizirao Ured za ravnopravnost spolova Vlade RH u okviru twinning projekta Podrška ravnopravnosti spolova, a kojega provodi u suradnji s Institutom za zdravstvo i socijalnu skrb Finske.

Prema riječima pomoćnice v.d. ravnateljice Ureda za ravnopravnost spolova Gordane Obradović Dragišić, ovaj edukacijski seminar namijenjen je predstavnicima županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova iz cijele Hrvatske. Održan je dosad u Zagrebu, a nakon  Vukovara koji je okupio povjerenstva iz pet slavonskih županija, bit će organizirani i seminari u Rijeci i Zadru.

„Nakon prvog odrađenog seminara, iskustva članova i članica povjerenstava govore da je unatoč odličnim zakonima koje Hrvatska ima kada je u pitanju rodna perspektiva, pred hrvatskim društvom još puno posla na osvještavanju i razumijevanju ravnopravnosti spolova. Nadamo se da će iskustva naših predavačica, vladinih stručnjakinja iz Finske za ovo područje, biti korisna odnosno da će ojačati kapacitete članova i članica županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova za uključivanje perspektive ravnopravnosti građanki i građana u donošenju odluka te ojačati radno-savjetodavnu ulogu povjerenstava u radu županijskih skupština „  - istaknula je Obradović Dragišić.

Ispis
Vrh