Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih željeznica

  • 06. siječnja 2011.
  • Promet i komunikacije
fullscreen Održan radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih željeznica (1).jpg Održan radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih željeznica (1).jpg
Održan radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih željeznica (1).jpg
fullscreen Održan radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih željeznica (2).jpg Održan radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih željeznica (2).jpg
Održan radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih željeznica (2).jpg

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić zajedno sa svojim suradnicima održao je danas u Vukovaru radni sastanak s novoizabranim predsjednikom Uprave HŽ HOLDING d.o.o. Zlatkom Rogožarom.

Uz predsjednika Uprave HŽ HOLDING-a d.o.o. Zlatka Rogožara sastanku su nazočili njegovi suradnici: Marijan Klarić predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza, Predrag Zekić član Uprave HŽ Holdinga, Oliver Krilić direktor HŽ  Vuče vlakova,  Branimir Jerneić predsjednik Uprave HŽ infrastrukture, Željko Mihaljević direktor proizvodnje HŽ Carga.

Na sastanku se razgovaralo o dugoročnim razvojnim programima Hrvatskih željeznica na prostoru istočne Slavonije i Vukovarsko-srijemske županije,kao i planovima ulaganja u 2011. godini na području Vukovarsko-srijemske županije, te u narednom razdoblju.

-Cijela Uprava HŽ došla je ovdje  da prezentira planove za 2011. godinu odnosno investicijska ulaganja, koja se prvenstveno odnose na revitalizaciju industrijskih kolosijeka u  gospodarskoj zoni koji su od iznimnog značaja za gospodarstvo ovog dijela Republike Hrvatske-istaknuo je predsjednik Uprave HŽ Holding d.o.o. Zlatko Rogožar.

Također je dodao kako je u planu i otvaranje pružnog pravca Vinkovci-Erdut- Sombor- Subotica te pograničnih kolodvora Drenovci- Šamac-Tovarnik, kao i izgradnja nove pruge Tovarnik -Ilok.

Ove godine u obnovu željeznica u Vukovarsko-srijemskoj županiji HŽ planira uložiti 150 milijuna kuna.

Župan Galić je istaknuo kako je željeznički promet za naš prostor, cijelu županiju znači jako puno u gospodarskom smislu kada je u pitanju razvoj ovog dijela Hrvatske, te je dodao kako je ova županija bila,a namjerava to i ostati, važan faktor željezničkog prometa u Hrvatskoj, bilo da je riječ o teretnom ili putničkom prometu.

-Želimo maksimalno biti uključeni u razvojne planove Hrvatskih željeznica kako bi mogli naše planove usuglasiti s tim, te time  potražiti zajedničke interese

Na sastanku se razgovaralo i o izgradnji logističkog centra, obnovi službenog mjesta Đergaj za potrebe gospodarstva, vukovarske Gospodarske zone, ratom uništenog kolodvora Vukovar,budućnosti teretnog kolodvora Vinkovci, razvoju Luke Vukovar te o nizu drugih tema isključivo vezanih za gospodarstvo grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

Uz župana Galića i navedene čelnike HŽ-a radnom sastanku nazočili su i gradonačelnici s područja vukovarsko-srijemske županije,  direktorica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara mr.sc. Ljiljana Blažević, predsjednik Uprave Luke Vukovar d.o.o. Tomislav Mihaljević, kao i županovi najbliži suradnici.

Ispis
Vrh