Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan prvi kolegij zamjenika župana iz redova nacionalnih manjina sa područja RH

  • 16. studenog 2021.
  • Ured župana
fullscreen Održan prvi kolegij zamjenika župana iz redova nacionalnih manjina sa područja RH.jpg Održan prvi kolegij zamjenika župana iz redova nacionalnih manjina sa područja RH.jpg
Održan prvi kolegij zamjenika župana iz redova nacionalnih manjina sa područja RH.jpg

Danas je u Karlovcu održan prvi  kolegij zamjenika župana sa područja cijele Republike Hrvatske iz redova pripadnika nacionalnih manjina.

Na njemu su učešće uzeli zamjenici župana iz redova srpske, talijanske i češke nacionalne manjine.

Goste iz svih dijelova RH dočekali su županica Karlovačke županije Martina Furdek - Hajdin, njena zamjenica Vesna Hajsan - Dolinar, predsjednik Županijske skupštine Vlado Jelkovac te domaćin zamjenik župana Dejan Mihajlović.

U Republici Hrvatskoj danas imamo 12 zamjenika župana iz redova nacionalnih manjina i to srpske, talijanske i češke koji dolaze iz 11 županija.

Cilj kolegija bio je bolje međusobno upoznavanje i povezivanje zamjenika župana izabranih iz redova nacionalnih manjina, razmjena iskustava, razgovor o problemima koje imaju manjine u svom radu u sredinama iz kojih dolaze kao i o tekućim problemima te analiza i sagledavanje modaliteta i mogućnosti kako upravo manjine mogu pomoći u sveukupnom razvoju županija u kojima rade i djeluju.

Ovom skupu svojim izlaganjima doprinos su dali i državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić te državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mile Horvat.

U ime Vukovarsko - srijemske županije obratio se zamjenik župana Srđan Jeremić.

Ispis
Vrh