Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Održan izbor za Šokačku kraljicu u Tordincima

  • 24. lipnja 2019.
  • Turizam i kultura
fullscreen Održan izbor za Šokačku kraljicu u Tordincima (1).jpg Održan izbor za Šokačku kraljicu u Tordincima (1).jpg
Održan izbor za Šokačku kraljicu u Tordincima (1).jpg
Foto: Mario Kokaj
fullscreen Održan izbor za Šokačku kraljicu u Tordincima (2).jpg Održan izbor za Šokačku kraljicu u Tordincima (2).jpg
Održan izbor za Šokačku kraljicu u Tordincima (2).jpg
Foto: Mario Kokaj
fullscreen Održan izbor za Šokačku kraljicu u Tordincima (3).jpg Održan izbor za Šokačku kraljicu u Tordincima (3).jpg
Održan izbor za Šokačku kraljicu u Tordincima (3).jpg
Foto: Mario Kokaj

U okviru manifestacije 13. Smotre folklora "Listaj lipo stara" u Tordincima, održao se 12. Izbor za "Šokačku kraljicu" Slavonije i Baranje, na kojem se natjecalo 11 djevojaka u narodnim nošnjama.

Za Šokačku kraljicu u 2019. godini izabrana je Mateja Čolić iz Županje (Vukovarsko-srijemska županija), titulu prve pratije ponijela je Marija Lučić iz Sikirevaca (Brodsko-posavska županija), a titulom druge pratilje okitila se Katarina Knežević iz Bogdanovaca (Vukovarsko-srijemska županija).

Na ovogodišnjoj manifestaciji kojoj je tema bila ‘‘Bogata si šokadijo moja‘‘, nazočnima su se obratili načelnik općine Željko Matanović, predsjednik KUD-a Zrinski Tordinci Tomislav Vidinović, koji je i autor izbora Šokačke kraljice, a izbor je svečano proglasilo otvorenim zamjenik župana Josip Dabro. Tom prigodom zamjenik Dabro je rekao: " Bilo je lijepo vidjeti mladost koja na ovaj način njeguje i čuva baštinu svojih starih, ali i tradiciju koja se s njima nastavlja. Samo nesebičnim radom svih nas čuvamo kulturnu baštinu našega kraja i odgajamo nove naraštaje. Pokroviteljima i organizatorima želim još puno godina ustrajnog i uspješnog rada, a Mateji Čolić čestitam na izboru Šokačke kraljice za 2019. godinu."

Kako je istaknula predsjednica prosudbenog povjerenstva, mr. Ljubica Gligorević, etnologinja Gradskog muzeja Vinkovci, gotovo sve natjecateljice mogle su ponijeti lentu najljepše, no odlučivale su nijanse. U sastavu stručnog žirija činili su i dizajnerica visoke mode Slavica Musa, dizajnerica Tatjana Đuraković i Davor Adžić, direktor Landije d.o.o.

Krunu Šokačke kraljice Mateji Čolić je predala prošlogodišnja Šokačka kraljica, Valentina Bošnjak. Kruna je je bila načinjena od paunovih pera i cvijeća. Nakon izbora Mateja nije skivala emocije te je između ostalog rekla: " Sretna sam što sam proglašena za Šokačku kraljicu 2019. godine, iznenadila sam se kad su pročitali moje ime. Konkurencija je bila jako teška, sve su djevojke bile jako lijepe i čast mi je biti Šokačka kraljica."

Ispis
Vrh