Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Odluka o kriterijima za dodjelu sredstava pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica prirodne nepogode

  • 16. kolovoza 2023.
fullscreen Izvanredna sjednica Županijske skupštine.jpg Izvanredna sjednica Županijske skupštine.jpg
Izvanredna sjednica Županijske skupštine.jpg

Na izvanrednoj elektroničkoj sjednici Županijske skupštine donesena je Odluka o kriterijima za dodjelu sredstava pomoći za ublažavanje i uklanjanje posljedica prirodne nepogode nastalih u srpnju 2023. godine. 

Navedenom Odlukom utvrđuje se raspored sredstava pomoći odobrenih na teret Posebnog dijela Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023. godinu. Za hitnu sanaciju štete na stambenim objektima nužnima za život nastale uslijed olujnog nevremena Vukovarsko-srijemskoj županiji dodijeljeno je 7.234.905 eura. 

Sredstva će se rasporediti jedinicama lokalne samouprave u kojima je proglašena prirodna nepogoda na temelju Odluke o proglašenju prirodne nepogode nastale uslijed olujnog i orkanskog vjetra po sljedećim kriterijima:

  • 100% vrijednosti podignutog materijala za sanaciju štete na stambenim objektima na temelju ovjerenih i potpisanih potvrda izdanih fizičkim osobama od strane gradonačelnika i načelnika te vjerodostojne dokumentacije o nastalim troškovima, a nakon potvrde povjerenstava o istinitosti podataka
  • do 100% vrijednosti troškova koje su imale jedinice lokalne samouprave za nužnu sanaciju stambenih objekata u vlasništvu fizičkih osoba. 

Odluka stupa na snagu prvog dana od dana objave u „Službenom vjesniku“ Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh