Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Objavljeni natječaji Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva za bespovratna sredstva u okviru Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu

  • 26. ožujka 2010.
  • Financije, Gospodarstvo

Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST d.o.o. poziva sve zainteresirane poduzetnike da se jave na natječaje Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva namijenjenih dodijeli godišnjih bespovratnih potpora za malo i srednje poduzetništvo.

Objavljen je veliki broj javnih poziva za projekte poticanja malog i srednjeg poduzetništva , a dio su Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu kojeg donosi Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva. Operativnim planom definirani su korisnici, namjena i iznosi sredstva poticaja za tekuću 2010. godinu.

Na internet stranici ministarstva moguće je pronaći javne pozive i potrebne obrasce za sve programe, a to su: „Gazele“,  „Inovacijom do konkurentnosti“, „Klasteri“ „Obrazovanje za poduzetništvo“, „Zadružno poduzetništvo“, „Poduzetničke potporne institucije“, „Poduzetništvo žena“, „Poduzetništvo mladih, početnika i osoba s invaliditetom“, „Jačanje konkurentnosti malog gospodarstva“, „Obrazovanje u obrtništvu“, „Dokvalifikacije i prekvalifikacije u obrtništvu“, „Razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“, „Izgradnja poduzetničkih zona u jedinicama lokalne, područne (regionalne) samouprave“, te „Poduzetništvo u kulturi“. Rok za prijavu na natječaje je 45 dana od objave javnog poziva.

Za provedbu ovogodišnjeg plana predviđeno je 326 milijuna kuna, a projekti su usmjereni  na poticanje konkurentnosti i inovacija, razvoju novih tehnologija, jačanju tržišne pozicije gospodarskih subjekata, modernizaciji i očuvanju radnih mjesta, kao i na mjerama za održanje i oporavak malog gospodarstva.

Poduzetnici koji žele ostvariti neku od spomenutih potpora trebaju dostaviti zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju u Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, a za sve dodatne informacije mogu se obratit u Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. koja se sada nalazi na novoj lokaciji u ulici J. Matasovića 6 b u Vinkovcima, putem telefona na broj:  339 993 ili na e-mail adresu: ar-hrast@ar-hrast.hr.

Ispis
Vrh