Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježena 20. obljetnica ustrojavanja 109. brigade HV

  • 28. svibnja 2011.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen Obilježena 20. obljetnica ustrojavanja 109. brigade HV Obilježena 20. obljetnica ustrojavanja 109. brigade HV
Obilježena 20. obljetnica ustrojavanja 109. brigade HV

U Subotu je u Vinkovcima svečano obilježena 20. obljetnica ustrojavanja 109. vinkovačke brigade HV.

Uoči svečane akademije, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno središnjeg križa na Gradskom groblju odana je počast poginulim i nestalim borcima 109. brigade, a u župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona služena je misa zadušnica.

Na svečanosti su, među ostalima, sudjelovali roditelji i rodbina poginulih hrvatskih branitelja 109. vinkovačke brigade, državni tajnik u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Zoran Komar, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, predsjednik Županijske skupštine Antun Toni Žagar, gradonačelnik Vinkovaca dr. Mladen Karlić, zamjenik gradonačelnika Tomislav Šarić, zapovjednici 109. brigade, predstavnici Hrvatske vojske i policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Obilježavanje 20. obljetnice osnutka brigade završilo je prijemom u hotelu "Admiral" koje je ratno zapovjedništvo brigade upriličilo za roditelje i obitelji poginulih i nestalih boraca i pripadnike te brigade.

Prema riječima drugog zapovjednika 109. brigade Josipa Matića, u planu je i osnivanje Kluba branitelja 109. vinkovačke brigade, a izgradnjom Hrvatskog doma, 109. brigada će dobiti spomen sobu, za koju se materijali i arhivska građa već prikupljaju.

Ispis
Vrh