Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježen Dan Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku

  • 29. svibnja 2019.
  • Obrazovanje
fullscreen Obilježen Dan Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku (1).jpg Obilježen Dan Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku (1).jpg
Obilježen Dan Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku (1).jpg
www.obz.hr
fullscreen Obilježen Dan Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku (2).jpg Obilježen Dan Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku (2).jpg
Obilježen Dan Sveučilišta J.J.Strossmayera u Osijeku (2).jpg
www.obz.hr

U Auli Rektorata Sveučilišta u Osijeku, obilježen je Dan Sveučilišta J.J. Strossmayera, svečanom sjednicom Senata, kojoj je nazočio župan Božo Galić.

Osječko Sveučilište jedno je od većih akademskih institucija u Hrvatskoj i broji više od 20.000 članova akademske zajednice, od kojih je gotovo 18.000 studenata iz Hrvatske i inozemstva.

Kako je istaknuto na svečanoj sjednici Senata, nastava se izvodi na više od 120 studija, u okviru 17 znanstveno-umjetničko nastavnih sastavnica. Osječko Sveučilište ima nemjerljivu ulogu u razvoju Hrvatske, a osobito Slavonije i Baranje.

Kako je navedeno, od osnutka Sveučilišta diplomiralo je 76.412 studenata, a do sada je na Sveučilištu u Osijeku status doktora znanosti stekao 1221 polaznik doktorskih studija,  što se smatra iznimnim doprinosom društvenom i gospodarskom razvoju istočne Hrvatske.

– Utjecaj razvoja istočne Hrvatske temelji se na obrazovanju profesora, učitelja, inženjera u tehničkim i biotehničkim znanostima, kao i ekonomista, pravnika, liječnika, teologa, psihologa, pedagoga, filozofa, kulturologa i umjetnika – izjavio je prof.dr.sc. Vlado Guberac, rektor Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek.

Visoko školstvo u Osijeku u baroknoj Tvrđi proslavilo je 44. akademske godine od osnutka Sveučilišta i 312. godina visokog školstva u Osijeku.

Ispis
Vrh