Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježen Dan OS RH i Dan HKoV u vinkovačkoj vojarni „Bosut“

  • 26. svibnja 2011.
  • Hrvatski branitelji
fullscreen Obilježen Dan OS RH i Dan HKoV u vinkovačkoj vojarni „Bosut“ (1).jpg Obilježen Dan OS RH i Dan HKoV u vinkovačkoj vojarni „Bosut“ (1).jpg
Obilježen Dan OS RH i Dan HKoV u vinkovačkoj vojarni „Bosut“ (1).jpg
fullscreen Obilježen Dan OS RH i Dan HKoV u vinkovačkoj vojarni „Bosut“ (2).jpg Obilježen Dan OS RH i Dan HKoV u vinkovačkoj vojarni „Bosut“ (2).jpg
Obilježen Dan OS RH i Dan HKoV u vinkovačkoj vojarni „Bosut“ (2).jpg

U vojarni „Bosut“ u Vinkovcima svečano je obilježen Dan oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan hrvatske kopnene vojske, te je održano svečano postrojavanje Gardijske oklopno-mehanizirane brigade HKoV-a, na kojem nazočio i župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, te brojni gosti i uzvanici.

Tom prigodom uručena su  promaknuća, te pohvale i nagrade pripadnicima postrojbe.

Također, održana je i sveta misa na otvorenom koju je predvodio mons. Tadija Pranjić, začasni kanonik i župnik Župe sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima.

U sklopu programa obilježavanja, održan je Dan otvorenih vrata i izložen taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene opreme Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, koje su velikom broju posjetila djeca vrtića i osnovnih škola, te velik broj roditelja s djecom. Posjetitelji su imali priliku razgledati i unutrašnjost tenka M-84 i ostalih oklopnih i borbenih vozila.

Tom prigodom organizirana je i prijateljska malonogometna utakmica između djelatnika Vukovarsko-srijemske županije i Zapovjedništva Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.

Ispis
Vrh