Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

  • 26. lipnja 2020.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama (1).jpg Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama (1).jpg
Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama (1).jpg
Novosti.hr
fullscreen Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama (2).jpg Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama (2).jpg
Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama (2).jpg

Povjerenstvo za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i drugih ovisnosti Vukovarsko-srijemske županije pridružilo se akciji koju je organizirala Policijska uprava Vukovarsko-srijemska zajedno sa Zavodom za javno zdravstvo, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.

Tom prigodom u centru Vinkovaca, na gradskoj šetnici postavljeni su pultovi na kojima su djelatnici Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, Zavoda za javno zdravstvo i članovi Povjerenstva za suzbijanje opojnih droga i drugih ovisnosti provodili preventivno-edukativne aktivnosti  čiji cilj je utjecati na podizanje svijesti o opasnostima koje za sobom nosi konzumacija  sredstava ovisnosti.

Tema prevencije sredstava ovisnosti s kojima se suočavaju mladi u njihovoj svakodnevnici stavljeni su kao prioritet aktivnosti. Cilj poduzimanja ove aktivnosti nije samo sankcionirati sve one koji čine protupravne radnje, nego i podignuti nivo svijesti svih društvenih čimbenika, koji su od važnosti za pravilan odgoj i razvoj.

Ovom prigodom apeliralo se na mlade da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe, druge osobe ili imovinu te da poštuju zakonske propise dijeleći im promidžbene materijale. Cijela akcija održana je uz pridržavanje svih mjera socijalne distance i uz korištenje zaštite opreme.

Ispis
Vrh