Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Obilježavanje 7. rođendana socijalne samoposluge u Vinkovcima

  • 24. veljače 2020.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Obilježavanje 7. rođendana  socijalne samoposluge u Vinkovcima (1).jpg Obilježavanje 7. rođendana  socijalne samoposluge u Vinkovcima (1).jpg
Obilježavanje 7. rođendana socijalne samoposluge u Vinkovcima (1).jpg
fullscreen Obilježavanje 7. rođendana  socijalne samoposluge u Vinkovcima (2).jpg Obilježavanje 7. rođendana  socijalne samoposluge u Vinkovcima (2).jpg
Obilježavanje 7. rođendana socijalne samoposluge u Vinkovcima (2).jpg

Udruga „Mladi protiv gladi Vinkovci“ obilježila je sedam godina od osnivanja socijalne samoposluge u Vinkovcima. Socijalna samoposluga u Vinkovcima osnovana je u veljači  2013. godine kao druga takva samoposluga u RH, te čini jedinstven primjer u županiji po socijalnoj brizi i angažiranosti građana za brigu o svojim sugrađanima i ostalim socijalno ugroženim žiteljima županije.

Povodom obljetnice,  Udruga je u prostorijama samoposluge, organizirala prigodno okupljanje. Sve nazočne pozdravila je predsjednica Udruge Jelena Gilja, koja je tom prilikom  izrazila zahvalnost svima donatorima koji svojim donacijama pružaju potporu radu socijalne samoposluge, a ujedno se zahvalila i svim volonterima na uloženom trudu i vremenu.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik  grada Vinkovaca Ivan Bosančić koji je pohvalio trud svih angažiranih i naglasio važnost takve samoposluge u Vinkovcima  koja pomaže socijalno ugroženim obiteljima.

Pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb dr. sc. Darko Dimić, pozdravio je prisutne u ime župana, i svoje osobno ime, te istaknuo kako Vukovarsko-srijemska županija podržava rad socijalne samoposluge na način da je kroz Javni natječaj za sufinanciranje programa i projekata koje provode udruge, Udruzi „Mladi protiv gladi Vinkovci“ sufinancirala projekt socijalne samoposluge Vinkovci.  Također Vukovarsko-srijemska županija svake godine, uz ostale socijalne programe, povodom blagdana daruje određena financijska sredstva za socijalnu samoposlugu.

Nazočnima se obratio s prigodnim riječima i saborski zastupnik Mladen Karlić koji je obnašao funkciju gradonačelnika u vrijeme osnivanja samoposluge, te ministar državne imovine Mario Banožić koji je također pohvalio rad Udruge i naglasio važnost postojanja jedne takve samoposluge zbog, nažalost, sve većeg broja ljudi s područja županije koji trebaju takvu pomoć.

Ispis
Vrh