Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Nagrada “Joza” dodijeliti će se 18. veljače na svečanosti u vinkovačkom Gradskom kazalištu

  • 08. veljače 2022.
  • Turizam i kultura
fullscreen Nagrada “Joza” dodijeliti će se 18. veljače na svečanosti u vinkovačkom Gradskom kazalištu.jpg Nagrada “Joza” dodijeliti će se 18. veljače na svečanosti u vinkovačkom Gradskom kazalištu.jpg
Nagrada “Joza” dodijeliti će se 18. veljače na svečanosti u vinkovačkom Gradskom kazalištu.jpg

Na svečanosti koja će se 18. veljače održati u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima po prvi puta će biti dodijeljene nagrade “Joza” za najbolju domaću i gostujuću predstavu te najboljeg glumca i glumicu igrane u tom kazalištu u protekloj 2021. godini, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare. Rečeno je to na konferenciji za medije koja je u nazočnosti župana Vukovarsko -srijemske županije Damira Dekanića, ravnatelja Gradskog Kazališta „Joze Ivakića“ Zdenka Rečića i zamjenika vinkovačkog gradonačelnika Josipa Romića održana danas u prostorijama Novosti.

“Riječ je o nagradi koja je jedinstvena u Hrvatskoj”, ustvrdio je ravnatelj Gradskog kazališta Joze Ivakića Zdenko Rečić dodajući kako jedino u Vinkovcima publika tijekom cijele godine ima priliku putem kupona, koji svaki gledatelj dobije uz kupljenu ulaznicu, glasovati za najbolju gostujuću i predstavu u domaćoj produkciji kao i za najbolju glumicu i glumca. Rečić je ujedno predstavio nagradu “Joza”, rad akademskog slikara i kipara Ivana Lončara Žana.

Po riječima župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića vinkovačko gradsko kazalište proteklih je godina ostvario niz iznimnih rezultata.

“Riječ je o izuzetno pozitivnoj priči koju Županija u potpunosti podržava”, kazao je Dekanić dodavši kako je je nagrada „Joza“ logičan slijed nakon niza nagrada koje je kazalište osvojilo.

“Kazalište i glumci žive od interakcije s publikom i zato mi je iznimno drago da o najboljima odlučuje upravo publika”, kazao je župan Dekanić.

Zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić je istaknuo kako je vinkovačko kazalište Joze Ivakića, zahvaljujući odličnoj kazališnoj produkciji, postalo prepoznatljivo diljem Hrvatske.

Ispis
Vrh