Izbornik
heeader image

Multifunkcionalno igralište u Tordincima posjetio hrvatski tenisač Marin Čilić

  • 06. lipnja 2020.
  • Sport, mladi i demografija
fullscreen Multifunkcionalno igralište u Tordincima posjetio hrvatski tenisač Marin Čilić (1).jpg
Multifunkcionalno igralište u Tordincima posjetio hrvatski tenisač Marin Čilić (1).jpg
izvor foto: Sport.hrt.hr
fullscreen Multifunkcionalno igralište u Tordincima posjetio hrvatski tenisač Marin Čilić (2).jpg
Multifunkcionalno igralište u Tordincima posjetio hrvatski tenisač Marin Čilić (2).jpg
izvor foto: Sport.hrt.hr
fullscreen Multifunkcionalno igralište u Tordincima posjetio hrvatski tenisač Marin Čilić (3).jpg
Multifunkcionalno igralište u Tordincima posjetio hrvatski tenisač Marin Čilić (3).jpg
izvor foto: Sport.hrt.hr
fullscreen Multifunkcionalno igralište u Tordincima posjetio hrvatski tenisač Marin Čilić (4).jpg
Multifunkcionalno igralište u Tordincima posjetio hrvatski tenisač Marin Čilić (4).jpg
izvor foto: Sport.hrt.hr
Zaklada svjetski poznatog hrvatskog tenisača Marina Čilića, potiče okruženje u kojem svako dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove, i to kroz obrazovne, sportske i programe te ulaže i u obnovu sportskih igrališta.
 
Kako bi vlastitim primjerom ukazao na važnost sporta za razvoj i zdravlje djece, najbolji hrvatski tenisači i tenisačice, na poziv Marina Čilića, posjetili su sportsko igralište za djecu i Osnovnu školu Tordinci u Tordincima.
 
Novouredjeno igralište koje je financirano iz zaklade našeg tenisača posjetili su i poznati tenisači Borna Ćorić, Ivan Dodig, Mate Pavić, Nikola Mektić, Franko Škugor, njihove kolegice Donna Vekić i Ana Konjuh te mlade nade hrvatskog tenisa Antonia Ružić i Duje Ajduković.
  
Dočekao ih je veliki broj djece i njihovih roditelja, nastavnika te osoblja škole, predstavnici Općine kao i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te se tom prigodom zahvalio na vrijednoj donaciji za navedeno igralište koje će poslužiti kao prostor za druženje i razvijanje sportskih vještina kako djece iz Tordinaca tako i iz okolnih naselja.
 
U ugodnom druženju odigrana je nogometna utakmica s djecom Osnovne škole Tordinci a izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Vedran Martić, te je napetoj utakmici slavila ekipa Osnovne škole Tordinci rezultatom 2:1.
  
Igralište u Tordincima prvo je kojeg je financirala Zaklada Marin Čilić a sredstva su prikupljena na humanitarno sportskom spektaklu "Gem Set Hrvatska" prošle godine, na kojem su se okupili brojni hrvatski poznati sportaši i tom prilikom prikupili si novac za izgradnju ovog sportskog igrališta.
  
Od svog osnivanja Zaklada je kroz projekte dotakla živote više od 1.000 djece. Do sada je Zaklada dodijelila 37 stipendija mladim, talentiranim sportašima i klasičnim glazbenicima, dok su četiri škole u Hrvatskoj donacijom Zaklade obnovile kabinete fizike i informatike. Također, Zaklada je donacijama dvije godine zaredom pomogla organizaciju besplatnog teniskog kampa za djecu u Vukovaru.
Ispis
Vrh