Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Ministar turizma Gari Cappelli u Vinkovcima

  • 22. ožujka 2019.
  • Turizam i kultura
fullscreen Ministar turizma Gari Cappelli u Vinkovcima (1).jpg Ministar turizma Gari Cappelli u Vinkovcima (1).jpg
Ministar turizma Gari Cappelli u Vinkovcima (1).jpg
fullscreen Ministar turizma Gari Cappelli u Vinkovcima (2).jpg Ministar turizma Gari Cappelli u Vinkovcima (2).jpg
Ministar turizma Gari Cappelli u Vinkovcima (2).jpg

Ministar turizma Gari Cappelli održao je u hotelu „Admiral“ u Vinkovcima radni sastanak s predstavnicima turističkog sektora Republike Hrvatske te s direktorima inozemnih predstavništava Hrvatske turističke zajednice, kako bi uoči glavnog dijela turističke godine dobio izravne informacije o trenutnom stanju u turizmu te aktivnostima vezanima uz nastavak 2019. godine. 

Na sastanku su uz ministra Cappellija sudjelovali brojni dionici turističkog javnog i privatnog sektora Republike Hrvatske, odnosno predstavnici udruga u turizmu, turističkih agencija, zračnih luka, hotelijera, privatnog smještaja, ugostitelja, javnih ustanova, predstavnici komora, županijskih turističkih zajednica, udruga za hitnu medicinu, udruga za zaštitu i spašavanje te brojnih drugih udruga i institucija koje zajedno djeluju cijele godine u cilju kvalitetne i sigurne turističke godine.

Na sastanku je sudjelovao župan Božo Galić, uz predstavnike drugih slavonskih županija.

To je bila prigoda na kojoj su dionici u turizmu razmijenili mišljenja i ideje o tome kako dodatno unaprijediti kvalitetu usluge i ponude u turizmu, ali i razmotrili inicijative za otklanjanje poteškoća u poslovanju i kako odgovoriti na eventualne izazove tržišta, što bi doprinijelo uspješnom nastavku ove turističke godine.

Takodjer, bilo je riječi i o organizaciji ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma, koji će se održati u Slavoniji, u koji je uključujena i Vukovarsko-srijemska županija.

Ministar Cappelli je naveo kako sve što radimo mora biti temeljeno na kvaliteti u svim segmentima, odnosno vrhunskoj ponudi, te je istaknuo:  „U ovu godinu ulazimo s pripremama za zakonodavne promjene koje prate svjetske turističke trendove. Iz toga bi trebali proizaći i brojni sinergijski učinci ne samo u kvaliteti tržišnog nastupa i stvaranju prepoznatljivih turističkih brendova, već bi se osigurala i prijeko potrebna troškovna efikasnost sustava turističkih zajednica u sferi promocije i provedbe projekata. Hrvatska je tijekom proteklih godina ostvarila odlične rezultate. Za to ste svi vi zaslužni i zato vam želim izraziti iskreno i prijateljsko – hvala, na svakoj aktivnosti koju poduzimate. Izuzetno nam je važan nastavak kvalitetne i plodonosne suradnje sa svima vama jer samo zajedničkim radom možemo osigurati uspješnu budućnost hrvatskog turizma“.

Ispis
Vrh