Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Medijska konferencija – predstavljanje EU projekta „Together“

  • 12. srpnja 2019.
  • Zdravstvo i socijalna skrb
fullscreen Medijska konferencija – predstavljanje EU projekta „Together“ Medijska konferencija – predstavljanje EU projekta „Together“
Medijska konferencija – predstavljanje EU projekta „Together“

Danas je u prostorijama Centra za socijalnu skrb Vukovar održano medijsko predstavljanje EU projekta „Together“ koji u partnerstvu provode Udruga za rad s mladima „Breza“ iz Osijeka, Centar za socijalnu skrb Vukovar i švicarski partner „BEO Heimgarten“ na području grada Vukovara.

Medijsku konferenciju je otvorila članica stručnog tima Udruge za rad s mladima „Breza“ – podružnica Vukovar Gordana Ilakovac koja je nazočnima predstavila Projekt.

Pri tom je naglasila da su za provedbu ovog projekta odabrali grad Vukovar jer je Vukovarsko-srijemska županija specifična po nedostatku usluga ove vrste, a u svom radu svakodnevno svjedoče velikom postojanju potrebe za istim.

Projekt je usmjeren na razvoj diferenciranih, održivih socijalnih usluga za djecu u riziku i s problemima u ponašanju putem učenja kroz primjere dobre prakse. Cilj partnerstva je iskoristiti iskustva i primjere dobre prakse u Švicarskoj, te ih prilagoditi kontekstu naše lokalne zajednice i ponuditi diferenciranu socijalnu uslugu produženog boravka za djecu u riziku kao oblik prevencije institucionalizacije kao i usluge savjetodavne podrške za roditelje.

Gordana Ilakovac je istaknula i kako u našem društvu postoji problem institucionalizacije djece i mladih s problemom u ponašanju i s rizikom od razvoja problema, što smanjuje mogućnost njihovog uključivanja u društvo. Time se negativno utječe na razvoj djeteta te se isključuje sudjelovanje obitelji u procesu socijalizacije što u konačnici negativno utječe i na razvoj lokalne zajednice.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Zvonimir Rogulja je, prilikom obraćanja nazočnima, naglasio da je vrlo važno educirati lokalne stručnjake i članove lokalne samouprave te stvoriti jaku mrežu između javnog, privatnog i civilnog sektora.

Svim nazočnima se obratio i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb, dr. sc. Darko Dimić koji je pri tom naglasio kako je Županija prepoznala vrijednost i kvalitetu predstavljenog projekta, te je izrazio svoje zadovoljstvo što će se takav projekt provoditi na području Vukovarsko-srijemske županije, konkretno u gradu Vukovaru.

Ispis
Vrh