Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Legalizacija farmi u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  • 04. studenog 2009.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj, Prostorno uređenje i graditeljstvo

U proteklih nekoliko tjedana, a sve u organizaciji Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora nastavlja se postupak legalizacije farmi na području Vukovarsko-srijemske županije. Predstavnici Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora VSŽ, Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša VSŽ, HZPSS-a,   HGK ŽK Vukovar, Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, HPA Vinkovci, Udruge uzgajivača goveda VSŽ i Udruge svinjogojaca VSŽ obišli su OPG Marka Očevića iz Privlake, OPG Ivana Rupčića iz Nuštra, OPG Ivice Bilandžije iz Nijemaca, OPG Franje Šimunića iz Podgrađa i OPG Petra Šuvakovića iz Lipovca, a sve s ciljem da im se pomogne u postupku legalizacije.

Dogovorene su aktivnosti na pripremi dokumentacije potrebite za sam čin legalizacije. Bitan preduvjet, koji je i ispunjen, je susretljivost i vlasnika farme i svih sudionika u postupku. Nakon legalizacije vlasnik farme bit će u mogućnosti kandidirati dalje investicije na domaće i međunarodne fondove.

Sve informacije o mogućnosti legalizacije farmi mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh