Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Legalizacija farme muznih krava OPG Zdenko Mijić

  • 17. rujna 2009.
  • Poljoprivreda, šumarstvo i ruralni razvoj, Prostorno uređenje i graditeljstvo
fullscreen Legalizacija farme muznih krava OPG Zdenko Mijić (1).jpg Legalizacija farme muznih krava OPG Zdenko Mijić (1).jpg
Legalizacija farme muznih krava OPG Zdenko Mijić (1).jpg
fullscreen Legalizacija farme muznih krava OPG Zdenko Mijić (2).jpg Legalizacija farme muznih krava OPG Zdenko Mijić (2).jpg
Legalizacija farme muznih krava OPG Zdenko Mijić (2).jpg

Legalizacija farme muznih krava bila je tema sastanka održanog 15. rujna 2009. godine u Bošnjacima na OPG-u Zdenka Mijića. Sastanku su nazočili predstavnici Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora VSŽ, Odjela za koordinaciju projekata Svjetske banke MPRRR, Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša VSŽ, HZPSS-a Županja, HGK ŽK Vukovar, Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije, HPA Vinkovci, Općine Bošnjaci, Udruge uzgajivača goveda VSŽ i Udruge svinjogojaca VSŽ.

Na početku sastanka pročelnik Andrija Matić je izvijestio nazočne kako se radi o pokušaju legalizacije objekata na farmi muznih krava, i to na obiteljskoj farmi čiji se proizvodni objekti nalaze dijelom unutar dvorišta obiteljske kuće Mijić u Bošnjacima na k.č. br. 2945, a dijelom na k.č. br. 2946 koja je oranica (vrt) iste obiteljske kuće.     

Dogovorene su aktivnosti na pripremi dokumentacije potrebite za sam čin legalizacije. Bitan preduvjet, koji je i ispunjen, je susretljivost i vlasnika farme i svih sudionika u postupku. Nakon legalizacije vlasnik farme bit će u mogućnosti kandidirati dalje investicije na međunarodne fondove.

Sve informacije o mogućnosti legalizacije farmi mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu, šumarstvo i razvitak seoskoga prostora Vukovarsko-srijemske županije.

Ispis
Vrh