Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Korištenje Registra državnih potpora

  • 27. ožujka 2018.
  • Financije, Gospodarstvo
fullscreen Korištenje Registra državnih potpora Korištenje Registra državnih potpora
Korištenje Registra državnih potpora

Danas je u organizaciji Ministarstva financija održan seminar na temu upotrebe/rada na aplikaciji Registra državnih potpora.  Osim općeg dijela tematike državnih potpora sudionicima je po prvi put predstavljen elektronički sustav prijave državnih potpora te način unosa potrebnih podataka.

Voditelj seminara bio je Srećko Seničić ispred Ministarstva financija koji je naglasio kako je svrha ovakvih edukacija olakšavanje unosa i  korištenja  državnih potpora u državama članicama. Registar državnih potpora napravljen je upravo s ciljem olakšavanja te lakšeg pristupa potrebnim informacijama o svim korisnicima državnih potpora. Županije, gradovi i općine su većinom korisnici državnih potpora malih vrijednosti, odnosno ''de minimis'' potpora čiji iznos ne smije prelaziti 200 000 EUR tijekom bilo kojeg razdoblja od tri fiskalne godine (izuzeće za sektor cestovnih prijevoznika: 100.000 EUR)

Potpore male vrijednosti (tzv. de minimis potpore) su potpore izuzete od prijave i kontrole Europske komisije budući da, s obzirom na iznos u kojem se dodjeljuju, nemaju učinke na tržišno natjecanje i trgovinu na unutarnjem tržištu EU.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije sudjelovale su iz Službe  za poslove proračuna i javnih financija Mirjana Markić te UO za gospodarstvo i regionalni razvoj Magdalena Parat.

Ispis
Vrh