Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Konferencija - Obrazovanje i socijalna integracija u višeetničkim zajednicama: stanje izazovi, perspektive

  • 17. listopada 2019.
  • Obrazovanje

Odsjek za psihologiju Filozofskog fakulteta iz  Zagreba i Zaklada Friedrich Ebert ,u Vukovaru u hotelu Lav, održali su Konferenciju pod nazivom -  Obrazovanje i socijalna integracija u višeetničkim zajednicama.

Sve prisutne pozdravila je pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanje Lidija Kralj i  ravnateljica  Agencije za odgoj i obrazovanje dr.sc. Dubravka Brezak Stamać.

U ovom istraživanju, koje je vodila prof.dr. Dinka Čorkalo Biruški, sudjelovali su učenici iz 35 osnovnih i srednjih škola, iz 110 razreda, u četiri višeetničke zajednice (češka, srpska, talijanska, mađarska) u Hrvatskoj, a cilj je bio usporediti i analizirati rezultate upravo prikupljene u Vukovaru i neposrednoj okolici. Prikazani su rezultati doživljaja školske klime među učenicima, te pokazatelji međuetničkih odnosa učenika u školi i široj zajednici.

Nakon prezentacije rezultata održan je okrugli stol uz sudjelovanje različitih sudionika, koji su raspravljali o izazovima i mogućnostima obrazovanja u višeetničkoj zajednici.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije sudjelovala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje  doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić.

Ispis
Vrh