Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Japanskoj poslovnoj delegaciji predstavljene investicijske mogućnosti Vukovarsko-srijemske županije

  • 04. lipnja 2018.
  • Gospodarstvo
fullscreen Japanskoj poslovnoj delegaciji predstavljene investicijske mogućnosti VSŽ (1).jpg Japanskoj poslovnoj delegaciji predstavljene investicijske mogućnosti VSŽ (1).jpg
Japanskoj poslovnoj delegaciji predstavljene investicijske mogućnosti VSŽ (1).jpg
fullscreen Japanskoj poslovnoj delegaciji predstavljene investicijske mogućnosti VSŽ (2).jpg Japanskoj poslovnoj delegaciji predstavljene investicijske mogućnosti VSŽ (2).jpg
Japanskoj poslovnoj delegaciji predstavljene investicijske mogućnosti VSŽ (2).jpg

Povodom 25. obljetnice diplomatskih odnosa Japana i Hrvatske, u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Veleposlanstva Japana u Hrvatskoj održan je susret s japanskom poslovnom delegacijom u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta u Zagrebu, kako bi istražili poslovne mogućnosti za suradnju između dviju zemalja.

Ono što je dobro u protekle dvije godine – raste izvoz hrvatskih proizvoda na prostor Japana. I ono što će biti, usudit ću se reći – radikalni zaokret. Dakle, mi više nećemo mirno sjediti i čekati da nam investitori dođu u Hrvatsku, nego ćemo ih po Europi i svijetu tražiti”, rekao je ministar Darko Horvat.

Veleposlanik Japana u Hrvatskoj, Njegova Ekselencija Keiji Takiguchi izrazio je želju za većom suradnjom sa Hrvatskom kroz razvoj gospodarskih odnosa i ulaganja japanskih investitora na području Hrvatske.

Tom prigodom japanskoj delegaciji predstavljene su investicijske mogućnosti Republike Hrvatske od strane Agencije za investicije i konkurentnost, te je oslikana investicijska klima od strane predstavnika Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj.

Uslijedile su prezentacije investicijskih mogućnosti hrvatskih županija od kojih je 8 njih predstavljeno prvog dana susreta a među njima je predstavljena i Vukovarsko-srijemska županija.

Investicijske mogućnosti te strateške projekte Vukovarsko-srijemske županije predstavili su župan Božo Galić i viši savjetnik Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Krunoslav Srpak.

Predstavljena je opremljenost 10 glavnih poduzetničkih zona na području Vukovarsko-srijemske županije te uvjeti ulaganja u poduzetničkim zonama, a veći dio prezentacije posvećen je pregledu strateških županijskih projekata. 

Ispis
Vrh