Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije u nastupnoj posjeti Srednjebanatskom upravnom okrugu

  • 12. studenog 2010.
  • Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije u nastupnoj posjeti Srednjebanatskom upravnom okrugu (1).jpg Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije u nastupnoj posjeti Srednjebanatskom upravnom okrugu (1).jpg
Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije u nastupnoj posjeti Srednjebanatskom upravnom okrugu (1).jpg
fullscreen Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije u nastupnoj posjeti Srednjebanatskom upravnom okrugu (2).jpg Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije u nastupnoj posjeti Srednjebanatskom upravnom okrugu (2).jpg
Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije u nastupnoj posjeti Srednjebanatskom upravnom okrugu (2).jpg
fullscreen Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije u nastupnoj posjeti Srednjebanatskom upravnom okrugu (3).jpg Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije u nastupnoj posjeti Srednjebanatskom upravnom okrugu (3).jpg
Izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije u nastupnoj posjeti Srednjebanatskom upravnom okrugu (3).jpg

Predsjednik Županijske skupštine Antun Žagar, v.d. pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i regionalni razvoj Gabrijela Žalac te savjetnik župana za prekograničnu suradnju Jovan Ajduković bili su danas u nastupnom posjetu Srednjebanatskom upravnom okrugu u Zrenjaninu.

Razgovori su vođeni s načelnicom Srednjobanatskog upravnog okruga Tanjom Dulović, predsjednikom Skupštine grada Zrenjanina Aleksandrom Martonom, zamjenikom predsjednika Skupštine grada Zrenjanina Predragom Jeremićem, te zamjenikom gradonačelnika za projekte i investicije Predragom Stankovom.

Cilj posjeta bio je povezivanje dviju regija, jačanje suradnje na svim područjima od gospodarstva, turizma, poljoprivrede, kulture i športa, a namjera je uspostaviti, razviti i jačati međusobne odnose na društvenom, ekonomskom, kulturnom i drugim područjima u najboljoj tradiciji regionalne suradnje, istovremeno unapređujući dobrosusjedske odnose.

Budući da ove dvije regije ne nalaze neposredno utemeljenje u IPA prekograničnoj suradnji Hrvatska – Srbija, dogovoreno je da se suradnja temelji na budućoj EU Dunavskoj strategiji koju izrađuje Europska komisija, a koja je šire koncipirana od same prekogranične suradnje, a dvije regije ovdje vide zajednički interes u programima transnacionalne i međuregionalne suradnje.

Ovom prilikom v.d. pročelnica Žalac održala je prezentaciju pod nazivom Vukovarsko-srijemska županija u kontekstu regionalne suradnje gdje je nazočnim predstavnicima općina i gospodarstvenika Srednjebanatskog upravnog okruga predstavila Vukovarsko-srijemsku županiju te korištenje EU fondova u Republici Hrvatskoj s posebnim naglaskom na komponentu prekogranične suradnje i ono što je Hrvatska napravila u kontekstu Dunavske strategije.

Zaključno je dogovoren uzvratni posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji do kraja ove godine i predstavljanje Srednjobanatskog upravnog okruga te u konačnici potpisivanje Sporazuma o suradnji.

Ispis
Vrh