Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

Investicijski forum istočne Hrvatske

  • 04. srpnja 2019.
  • Gospodarstvo, Međunarodna suradnja i regionalni razvoj
fullscreen Investicijski forum istočne Hrvatske (1).jpg Investicijski forum istočne Hrvatske (1).jpg
Investicijski forum istočne Hrvatske (1).jpg
fullscreen Investicijski forum istočne Hrvatske (2).jpg Investicijski forum istočne Hrvatske (2).jpg
Investicijski forum istočne Hrvatske (2).jpg
fullscreen Investicijski forum istočne Hrvatske (3).jpg Investicijski forum istočne Hrvatske (3).jpg
Investicijski forum istočne Hrvatske (3).jpg
fullscreen Investicijski forum istočne Hrvatske (4).jpg Investicijski forum istočne Hrvatske (4).jpg
Investicijski forum istočne Hrvatske (4).jpg
fullscreen Investicijski forum istočne Hrvatske (5).jpg Investicijski forum istočne Hrvatske (5).jpg
Investicijski forum istočne Hrvatske (5).jpg

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Vukovar održan je Investicijski forum istočne Hrvatske u organizaciji časopisa Lider. Forum je organiziran u svrhu izbora najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj te je ovo ujedno završni forum prije glavnog događaja kada će se dodijeliti nagrade za najbolje proizvodne investicije koje izabere stručni odbor Lider investa.

U ime organizatora prisutne je pozdravio glavni urednik Lidera i član stručnog odbora Lider investa Miodrag Šajtović. Također su prisutne pozdravili predsjednica Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković, zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić i ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Ilija Cota.

Projekt Lider investa, koji je ujedno i razlog ovog foruma, predstavio je predsjednik stručnog odbora Lider investa i profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu Mladen Vedriš. Nakon njega je prezentaciju na temu „Investicije u Hrvatskoj“  održala predstavnica Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Božica Lapić. Novu aplikaciju FINE „Info.Biz“ predstavio je Drago Dević. Posljednju prezentaciju na temu „Inovativno gospodarstvo – temelj razvoja Hrvatske“ održao je potpredsjednik za industriju i energetiku ispred HGK Tomislav Radoš.

Kao zadnja aktivnost današnjeg foruma održan je Okrugli stol na temu „Stvaranje pozitivnog investicijskog okružja i financiranje ulaganja u istočnoj Hrvatskoj“ na kojem su sudjelovali: pročelnica UO za gospodarstvo i regionalni razvoj VSŽ Zrinka Čobanković, predstavnik HBOR-a Boris Čagalj, izvršni direktor zadužen za distribuciju plina u Prvom plinarskom društvu Marko Horvacki Zivalov, vlasnik tvrtke Medical Intertrade Mohamed Radwan Joukhadar, profesor na fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu Slavko Krajcar i predsjednica Uprave Borova Gordana Odor.

Forumu je također ispred UO za gospodarstvo i regionalni razvoj prisustvovao voditelj projekta Ivan Domac.

Ispis
Vrh