Veličina teksta:
Izbornik
heeader image heeader image

HEP donira dodatnih 2,7 milijuna kuna poplavljenim područjima

  • 29. listopada 2014.
  • Energetika, Financije, Gospodarstvo, Ostalo

Vlasnici poplavljenih kuća na području istočne Slavonije biti će oslobođeni plaćanja troškova za električnu energiju nastalih do kraja rujna ove godine. Isto tako HEP će podmiriti i troškove za električnu energiju za potrebe kontejnerskih naselja, s ukupno 180 kontejnera, u kojima su smješteni stanovnici stradali u poplavi.

Ugovor težak 2,7 milijuna kuna potpisan je u Gunji a od strane Hrvatske elektroprivrede i načelnika triju općina Gunje, Vrbanje i Drenovaca te u nazočnosti ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. Potpisivanju je prisustvovao i zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić.

Namjenskom donacijom kupcima električne energije kategorije kućanstvo na području poplavljenih općina podmiruju se troškovi za električnu energiju za razdoblje od srpnja do rujna 2014. godine u ukupnom iznosu od 1,7 milijuna kuna. Tako su kupci oslobođeni plaćanja računa od početka katastrofalne poplave, u ukupnom razdoblju od pet mjeseci, jer je HEP ODS prethodno već otpisao potraživanja za svibanj i lipanj, u vrijednosti 1,5 milijuna kuna.

Ispis
Vrh